KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

KIRÁNDULÁS AUSZTRIÁBA

 

Heiligenkreuz, Apátság- Laxenburg, Kastély- Baden bei Wien Vízi Fotókiállítás és városnézés

KIRÁNDULÁS AUSZTRIÁBA!

Heiligenkreuz, Apátság- Laxenburg, Kastély- Baden bei Wien Vízi Fotókiállítás és városnézés!

2021. augusztus 14 szombat!

Részvételi díj: 12000Ft/fő

BBP biztosítás: 600ft

Jelenleg az alábbi szabályok szerint lehetséges a beutazás Ausztriába!

Az Európai uniós védettségi Covid-igazolvány abban az esetben jogosít belépésre, ha az az alábbi oltóanyagok valamelyikét tartalmazza: Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm, vagy Sinovac. VAGY

-orvosi igazolás arról, hogy az utazó a COVID-19 betegségen 6 hónapon belül átesett vagy hogy esetében 90 napon belül vérvizsgálat (szérum, plazma vagy teljes vérkép) alapján antitest kimutatására került sor , Az országba történő belépés antitest vizsgálatról készült német vagy angol nyelvű orvosi igazolás birtokában is lehetséges, ezen igazolások a mintavételtől számított 90 napig érvényesek.

Aktuális beutazási feltételekről inforormációt a Konzuli Szolgálat oldalán talál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria

Ausztria fizető eszköze: euró

Egyéb költség:

Heiligenkreuz apátság : 11 euró

Laxenburg kastély: Felnőtt 17 €/fő, gyermekeknek 14 éves korig (és 18 éves korig igazolvánnyal): 10 €/fő, amely tartalmazza a Franzensburg kastélyba szóló belépőjegyet, 2 alkalommal a hajó használatot, idegenvezetést és kétszeri Laxenburg Express használatot.

Program:

Utazás rövid pihenőkkel, délelőtt érkezés Heiligenkreuzba,!

Páratlan román és gótikus kori emlék a Bécsi-erdő mélyén

Ausztria legrégibb ciszterci kolostora és temploma egy elbűvölő, csendes, erdős völgyben bújik meg a Bécsi-erdő (Wienerwald) mélyén. A mai napig aktívan működő apátság életébe is betekinthetünk a csodálatos román és gótikus stílusú épület páratlan építészetét, értékeit megcsodálva. Az apátság története A kolostort 1133-ban alapította III. Lipót osztrák herceg, aki a Babenberg dinasztia tagjainak végső nyughelyét is ide tervezte. Fiának, Freisingi Ottónak ereklyéit is itt őrzik, ő volt az, aki egy franciaországi út során megismerkedett a ciszterci renddel és magával hozta az első szerzeteseket. Heiligenkreuz néhány év alatt jelentős szerzetesi központtá vált, és újabb kolostorokat is létesített az országban. A román és gótikus kori épületegyüttes súlyos károkat szenvedett az 1683. évi török támadás során, mai alapvetően barokk képét az ezután következő átalakításoknak köszönheti. Heiligenkreuz a világ legrégebbi, folyamatosan működő ciszterci kolostora, napjainkban is mintegy 70 szerzetes lakja.

Majd utunkat folytatjuk Laxenburgba!

Ahol az urak szórakoztak, avagy Sisi mézeshetei . A Bécstől délre, alig 15 km-re található Laxenburgi kastély Ausztria egyik legfigyelemreméltóbb kastélya. Az óriási, 280 hektárnyi területen három kastély is található, a fő vonzerő mégis Európa egyik legszebb, legromantikusabb, gyönyörűen gondozott kastélyparkja hangulatos, csónakázásra csábító tavával, lovagkort idéző mesebeli várával, varázslatos barlangjaival, változatos látnivalóival.A kastély története

Laxenburg már 1333, II. Albert herceg óta, a Habsburgok tulajdona volt, s itt építették fel nagyszerű pihenő- és vadászkastélyukat. A századok során több császár kedvenc helyévé vált a híres vadaspark és a pompás kertek övezte birtok. A mai Régi Kastély (Altes Schloss) egy XIV. századi vízi vár helyén épült. Bár a XVIII. század végéig többször is átépítették, első udvarán gótikus részleteket is láthatunk.

A kastély és a birtok fénykora Mária Terézia uralkodása idején kezdődik, megépítteti a Kék-udvart (Blauer Hof). Az új kastélyt nemcsak a császárnő, hanem fia, II. József és később I. Ferenc császár is szívesen látogatta. Itt töltötte mézesheteit Sisi királyné I. Ferenc József uralkodóval. Itt született meg a szomorú sorsú Rudolf trónörökös 1858. augusztus 21-én. Mária Terézia barokk kertjeit fokozatosan angol tájképi parkká alakították át. I. Ferenc császár alakíttatta ki a tavat és ő építtette a Franzensburg romantikus, a hősi lovagkort idéző várát a tóparton. A társasági élet központjaként színházi előadások, versenyek és szórakozás színtere, amely Ferenc császárnak köszönhetően 280 hektárra bővül – ekkor már a bécsi nemesség színe-java itt múlatja az időt. Ezen a hatalmas területen alakul ki impozáns kertrendszere Lodovico Burnacini munkáját dicsérve.

Utolsó állomásunk Baden Baden bei Wien városa!

A rózsaillatú fürdőváros, Baden bei Wien. Csinos biedermeier stílusú városközpontjával, elegáns utcáival, impozáns, gyönyörűen felújított házaival, XIX. századi villáival, csodás parkjával, békebeli hangulatával biztosít hátteret a 2000 különböző méretű fényképet felvonultató, La Gacilly Fotófesztiválnak. A La Gacilly-Baden Photo fesztivál 2021-ben negyedik alkalommal kerül megrendezésre VIVA LATINA! címmel, mely négy hónapra a várost egy kültéri képtárrá varázsolja. A fesztivál Latin-Amerikából származó fényképeket mutat be a térségre jellemző szenvedéllyel. A Brazíliából, Ecuadorból, Chiléből, Mexikóból és Argentínából származó fotósok mindegyike megörökíti Közép- és Dél-Amerika sokszínűségét, de felhívja a figyelmet a legégetőbb problémákra is: a drogra, a természetvédelemre és a szegénységre, de mindezt művészi módon, kreativitással és humorral fűszerezve. A fesztivál emelett bolygónk szépségét és biodiverzitását is bemutatja. Ezt a két rendkívül összetett témát 1000 képen mintegy 41 fényképész lencséjén keresztül láthatjuk. A képek elhelyezésénél mindig figyeltek a téma és a környezet összhangjára, és ha megpihennénk, a rózsakertben hatalmas vásznak előtt élvezhetjük a város Monarchia korabeli hangulatát.

Majd városnézés!

Késő délután hazaindulunk. Haza érkezés a késő esti órákban!

Az utazás min. 35 fő részvételével indul!

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

vissza