KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

ACSAÚJLAK- MÁRIABESNYŐ-DOMONYVÖLGY

 

Acsaújlaki kastély, Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika,
Domonyvölgy Lázár Lovaspark- Lovas bemutató- Lovas kocsikázás!
2021. október 23 szombat


NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLÁS!!!!!

ACSAÚJLAK- MÁRIABESNYŐ-DOMONYVÖLGY!

Acsaújlaki kastély, Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika,

Domonyvölgy Lázár Lovaspark- Lovas bemutató- Lovas kocsikázás!

2021. október 23 szombat

Részvételi díj: 5500ft

Egyéb költség:

Acsaújlaki kastély:

Felnőtt: 1300ft

Diák, nyugdíjas jegy: 1100ft

Mozgáskorlátozottaknak (igazolvánnyal): ingyenes

Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika: 1200ft

Lázár Lovaspark:

Felnőtt: 3500ft

Gyermek (4-12 éves kor között): 1750ft

Program:

Utazás rövid pihenővel Acsára! A Magyar Versailles! Az acsaújlaki kastélyt 1907-1910 között építtette a magyarországi evangélikus egyház akkori egyetemes felügyelője, báró Prónay Dezső lánya, Iphigéne és újdonsült veje, Patay Tibor vármegyei főispán számára a Sápivölgyi majorban. A kastély az ötvenes évek államosítását követően 1986-ban az egyik legelső hazai kastélyszállóként nyílt meg. Az Acsa-újlaki kastély építészeti kialakítása a középkori várjelleget hangsúlyozza. Az építtető mintaképe a régi acsai kastély. A kastély az ún. saroktornyos típusúak közé tartozik, amely megoldás a felvidéki késő reneszánsz várkastélyokra jellemző. Erre utal a oldalszárny reneszánsz pártázata is. Az archaizálás az épület szerkezeti megoldásait is jellemzi, a falak szokatlanul vastagok, és minden szinten téglaboltozatos födémek készültek. A kastély belső kialakítására már a kényelem és a reprezentáció mértéktartó barokkos megfogalmazása jellemző. A kastély főépületből és oldalszárnyból áll, a főépületben földszint és két emelet, valamint padlás helyiség található, míg az oldalszárnyban földszint és padlástér van. Az épület teljes egésze alápincézett. A főépületben a felújítás során king-size lakosztályok, öltözőszobák, vendégszobák, fogadóterek, szalonok, könyvtár, konyhák, étkezők, valamint az ezeket kiszolgáló vizes helyiségek lettek igényesen kialakítva.

Következő állomásunk Máriabesnyő! Mielőtt gyaraki gróf Grassalkovich Antal a máriabesnyői szent helyet megalapította, csak romok hirdették, hogy itt valaha virágzó község állott. A templom a község régi temploma helyén épült, és éppen a romok eltakarítása közben csodálatos körülmények között akadtak rá arra a Mária-szobrocskára, mely Besnyőt kegyhellyé avatta. 1758-ban Grassalkovich Antal gróf elhatározta, hogy birtokán a loretói Boldogságos Szűz tiszteletére kápolnát építtet, de a helyről még nem döntött. Akkoriban a gödöllői út mentén egy domb tövében, valószínűleg még a 13. században itt lakó premontreiek által épített templom 300 esztendős romjai álltak sűrű erdőséggel eltakarva. E romok láttára a gróf úgy gondolta, legalkalmasabb lesz, ha e hajdani templomot építteti újra a Szent Szűz tiszteletére!

Majd folytatjuk utunkat Domonyvölgybe a Lázár Lovasparkba! Lovasparkunk, amit a Gödöllői dombság természetvédelmi területe ölel körbe, 20 éve fogadja vendégeit. Itt sétakocsikázáson veszünk részt! Majd Hagyományőrző lovas előadást nézünk meg!

Kis állatparkunkban, mint a „nagymama udvarán” megismerkedhetnek az őshonos házi állatokkal. Új, Lazareum nevű múzeumunk, látványos filmekkel és kiállítással mutatja be a kocsi, a magyar lovassport és a Lázár testvérek sportpályafutásának történetét.

Örömünkre szolgálna, ha hamarosan Önöket is vendégeink között köszönthetnénk!

A program változás jogát fenntartjuk!

vissza