KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

ADVENTI KIRÁNDULÁS DEBRECEN ÉS HAJDÚBÖSZÖRMÉNY: HURKA-KOLBÁSZ KÓSTOLÓ, FÉNYVILLAMOS

 

2021. december 12 vasárnap
NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLÁS!!


ADVENTI KIRÁNDULÁS DEBRECENBE+ HAJDÚBÖSZÖRMÉNYBE HURKA-KOLBÁSZ KÓSTOLÓVAL+ ADVENTI FÉNYVILLAMOSSAL!

NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLÁS!

2021. december 12 vasárnap

Részvételi díj: 8000ft

Egyéb költség:

Tájház +hurka-kolbász kóstoló: 3000ft

Légyszi írjátok meg, hogy szeretnétek-e kóstolót!

Déri Múzeum+ Fényjáték

Felnőtt: 2000ft

Diák és Nyugdíjas: 1100ft

70 év felett: 200ft

Adventi fényvillamos: 400ft

Program:

Utazás rövid pihenővel Hajdúböszörménybe! Itt megnézzük a Népi Hajdúházat. A Hajdúböszörmény, Hunyadi krt. 2/a szám alatti ingatlanon található épületegyüttes 1958-tól országos védelem alatt álló népi műemlék. A lakóház az egykori tulajdonosok leszármazottai szerint az 1820-as években épült. A műemlék épület jellegzetes böszörményi típusú hajdúház. Hatalmas méretével, vaskos falaival, különleges kialakítású tornácával kiemelkedik a népi lakóházak közül. Egykori tulajdonosai feltehetően a módosabb paraszti rétegbe tartozhattak, akik már az 1800-as évek elején megengedhették ekkora méretű vályogból készült lakóház építését. A tornác oszlopainak megformálása mára a kisnemesi kúriák építési színvonalát idézi.

Itt részt veszünk egy helyi kézműves által készített hurka és kolbász kóstoláson!

Majd jóllakottan folytatjuk utunkat Debrecenbe! Első állomásunk a Déry Múzeum lesz! A debreceni Déri Múzeum közel egy évszázados fennállása óta a város egyik legnagyobb ékessége. Déri Frigyes 1920-ban jelentős gyűjteményt adományozott a magyar államnak, és azt szerette volna, hogy a tárgyak Debrecenben kerüljenek bemutatásra. 1930-ra Györgyi Dénes és Münnich Aladár közös terve alapján elkészült a különleges épület, és megnyitották a Déri Múzeumot. Munkácsy terem A múzeum legnépszerűbb kiállítóterme a Munkácsy Terem, ahol Krisztus szenvedéstörténetét feldolgozó, három monumentális festmény tekinthető meg. A Krisztus Pilátus előtt, a Golgota és az Ecce homo közös bemutatásának különlegessége, hogy még Munkácsy sem látta együtt a három festményét. A trilógia darabjai első alkalommal Déri Múzeumban, 1995-ben voltak láthatóak együtt. A terem Európa szinten híres, szakrális térré vált és szinte zarándokhellyé nőtte ki magát. Itt bibliai témájú fényjáték kisért tárlatvezetésen veszünk részt! A bibliai szövegeket, az evangéliumi párbeszédeket és ezek magyarázatát kísérő fényjáték segít megérteni azokat a szimbólumokat, amelyek a realista ábrázolás mögött felfedezhetők. Ezek világítják meg a szenvedéstörténet mélyebb értelmét és Munkácsy hitének fejlődését. A Krisztus-trilógia a festmények szemlélőit is beavatja Jézus küldetésébe.

Majd szabadprogram az adventi vásáron!

A nap végén felszállunk a Debreceni adventi fényvillamosra! Idén kilencedik alkalommal indítottuk útjára Debrecenben a fényvillamost. Az 1-es és 2-es vonalon közlekedő adventi díszbe öltöztetett villamosok menetrend szerint közlekednek.

Indulás haza érkezés az esti órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Az út min. 35 fő részvétele esetén indul!

 

vissza