CREDO TOURS

ADVENTI KIRÁNDULÁS ESZTERGOM - SZENTENDRE

 

2021 december 12 vasárnap
NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLÁS!


ADVENTI KIRÁNDULÁS ESZTERGOM - SZENTENDRE!

NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLÁS!


2021 december 12 vasárnap

Részvételi díj: 7500ft

Egyéb költség:

Esztergomi Vármúzeum+ Idegenvezetés:

Felnőtt: 2100ft

Diák-Nyugdíjas: 1300ft

70 év felett, pedagógus, mozgássérültek: 500ft

Program:

Utazás rövid pihenőkkel Esztergomba! Itt megnézzük helyi idegenvezető segítségével az Esztergomi Vármúzeumot! Esztergomot ma is kellemessé és városiassá tevő elemek a római kortól kezdve állandóan lakókat vonzottak erre a Kelet- és Közép-Európa között közlekedő kereskedők útvonalán mindig kikerülhetetlen helyre. Piacáról már a korai középkorban megemlékeznek a Regensburg és Prága felé tartó arab kereskedők, s helyzete, jelentősége magától értetődővé tette, hogy a honfoglaló magyarság fejedelmi törzse igényt tartson rá. Ez időtől veszi kezdetét a Várhegy mindmáig folyamatos történelme, amely mintegy magába sűríti Magyarország történelmét is.

Majd részt veszünk az Esztergomi adventi vásárban! Esztergom, a Dunakanyar fővárosa idén első alkalommal rendezi meg ünnepváró vásári forgatagát, egy olyan helyszínen, ami maga a történelem, ami évente százezreket vonz a városba. A kulturális-, családi- és gyermekprogramokkal, koncertekkel tarkított négy hét során (2021. november 27-től december 24-ig) egy helyen szeretnék megmutatni azokat az értékeket a látogatóknak, melyek magyarok, hagyományosak, ízesek, szépek és hasznosak, kelendőek külön-külön is, de egyszerre és egy helyen adnak maradandó élményt! Magyarország egyik legszebb városa, a legszebb pontját adja oda az adventi időszakra mindenkinek, aki kínál és keres, akinek fontos a tartalom, de a küllem és a helyszín is. Mindehhez olyan díszletet biztosítanak cserébe, amit más nem adhat!

Majd utunkat folytatjuk Szentendrére! A Dunakanyar kapujában található város macskaköves utcáival és mediterrán hangulatú épületeivel Magyarország egyik legnépszerűbb turista célpontja. A városnézésünk során érintjük a Fő teret, ahol elragadó, színpompás barokk, rokokó és copf stílusú házakkal találkozhatunk. Majd a csodaszép Dunakanyar sétányon megtett séta után szabadprogram az adventi forgatagban. (Ajánljuk megtekinteni a Karácsony Múzeumot,, a Szamos Marcipán Múzeum Cukrászdáját, ahol elkészíthetjük saját marcipán figuránkat is, vagy a Nemzeti Bormúzeumot…)

Indulás haza érkezés az esti órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Az út min. 35 fő részvétele esetén indul!

vissza

KAPCSOLAT

Gyöngyösi iroda: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Mobil: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala