KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

ADVENTI KIRÁNDULÁS GYŐRBE MUNKÁCSY KIÁLLÍTÁSSAL

 

2021. december 04 szombat
NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLÁS!!!!!


ADVENTI KIRÁNDULÁS GYŐRBE+ MUNKÁCSY KIÁLLÍTÁSSAL!

NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLÁS!!!!!

2021. december 04 szombat

Részvételi díj: 10000ft

Egyéb költség:

Munkácsy kiállítás + Idegenvezetéssel:

Felnőtt: 2200ft

Nyugdíjas-Diák: 1600ft

Egyházmegyei Könyvtár+ Idegenvezetéssel:

Felnőtt: 2200ft

Nyugdíjas: 1600ft

Program:

Utazás rövid pihenőkkel Győrbe! Első utunk az évtized kiállítása az Esterházy-palotában vezet! A legnagyobb magyar festő remekművei érkeznek a 750 éves Győrbe. Az Esterházy-palotában látható kiállítás az évforduló legjelentősebb kulturális eseményének ígérkezik. A Rómer Flóris Múzeum az Esterházy-palota kiállítótermeiben ad helyet Pákh Imre műgyűjtő Munkácsy-kollekciójának. Pákh Imre New York-i üzletember az elmúlt évtizedekben mind számszerűségében, mind minőségében a legjelentősebb Munkácsy-magángyűjteményt hozta létre. A folyamatosan gyarapodó kollekció 2005 óta több mint 40 kiállításon mutatkozott be különböző összeállításban a Pákh Imre által életre hívott Munkácsy Alapítványnak köszönhetően. A Győrbe érkező anyag Munkácsy több, mint félszáz festményéből és grafikájából áll, amelyet a Mestert ábrázoló műalkotások egészítenek ki. A kiállítás átfogó képet nyújt Munkácsy Mihály festészetéről, hisz a korai képektől kezdve a drámai erejű alkotásokon, a barbizoni ihletésű tájképeken és a szalonképeken át a nevezetes Krisztus-trilógiához készült előtanulmányokig a Mester minden művészi korszaka képviselteti magát az anyagban. A bemutatásra kerülő alkotások ezen túl műfaji változatosságukkal is reprezentálják Munkácsy festői világának sokszínűségét. Az anyagban olyan emblematikus művek is helyet kaptak, mint az Ásító inas egészalakos változata, vagy a Krisztus Pilátus előtt vázlata. A kiállítás a köztudatban a legnagyobb magyar festőként élő Munkácsy Mihály páratlanul gazdag életműve előtt tiszteleg, megismételhetetlen élményt adva mindazoknak, akik ellátogatnak az Esterházy-palota kiállítására.

Következő állomásunk Egyházmegyei Könyvtár és Kiállítótér Győr! A könyvtár dokumentumai között kódexek, ősnyomtatványok, régi magyar könyvek találhatók. Kiemelkedő értékek a Mátyás király könyvtárából származó Korvina, és Magyarország legnagyobb kódexe a Zalka-antifonálé.

Majd tárlatvezetés után Győr belvárosába látogatunk, ahol megtekintjük a Széchenyi téren felállított mindenki karácsonyfáját, az adventi koszorút, a Betlehemet. Szabadidő az adventi vásárban, majd sötétedéskor megcsodáljuk még az ünnepi fényjátékot a bencés templom és rendház falán, valamint a belváros utcáit, amint hangulatos karácsonyi fényárban tündökölnek. Indulás haza érkezés az esti órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Az út min. 35 fő részvétele esetén indul!

 

vissza