KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

BUDAPESTI KIRÁNDULÁS

 

2022 május 01 vasárnap
BUDAVÁRI PALOTA SZENT ISTVÁN TEREM- MEMENTO PARK- SZAMOS CSOKOÉÁDÉ MÚZEUM CSOKI TÚRÁVAL- ZENE HÁZA KÍVÜLRŐL


BUDAPESTI KIRÁNDULÁS!

NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY!!!!!

BUDAVÁRI PALOTA SZENT ISTVÁN TEREM- MEMENTO PARK- SZAMOS CSOKOÉÁDÉ MÚZEUM CSOKI TÚRÁVAL- ZENE HÁZA KÍVÜLRŐL!

2022 május 01 vasárnap

Részvételi díj: 6900ft

Egyéb költség:

Szent István terem:

Felnőtt: 3900ft

Gyermek-, diák-, nyugdíjasjegy: 1950 Ft

Momentó Park: 1800ft

Szamos csokoládé múzeum+ csoki túra: 4500ft

Program:

Utazás Budapestre! Első állomásunk a Budavári Palota Szent István terem! A Szent István-terem megszületése! A palota déli összekötő szárnyában kapott helyet a Szent István-terem, amely egy valódi ékszerdoboz volt. Belseje román stílusban készült, ám bizonyos pontokon az alkotók teret engedtek például a magyar ornamentikának, a magyaros jellegnek is. Hauszmann a magyar iparosmesterek legjobbjait gyűjtötte maga köré, hogy együtt alkossák meg a századforduló magyar iparművészetének remekművét. A helyiség berendezésén dolgozott mások mellett Thék Endre, Strobl Alajos és Jungfer Gyula is, a helyiség központi eleme, a monumentális pirogránit kandalló pedig Zsolnay Vilmos gyárában készült.

Majd folytatjuk utunkat a Momento Parkba! A Memento Park Budapest különleges, egyedi látványossága. A Szoborpark Múzeum, a Barakk Mozi, a Fotókiállítás, a Sztálin Dísztribün és a Raktártárlat komplex élményt kínál minden korosztálynak.

A hely Közép-Európa első olyan tematikus létesítménye, amely egy diktatúrára és annak bukására emlékeztet. A parkban 41 szobor és emlékmű található. Lenin, Marx és Engels, Kun Béla és Osztapenko kapitány mellett itt állnak a “Magyar-szovjet barátság” és a “Felszabadulás” allegorikus emlékművei, valamint munkásmozgalmi személyek vagy a szovjet Vörös Hadsereg katonái, és más gigantikus alkotások. A gyűjtemény célja elsősorban nem a szobrok, az általuk megidézett személyek vagy események bemutatása. Küldetése sokkal inkább annak a történelmi korszaknak a megidézése, amelyben ezek a művek a központi pártpropaganda céljai és a politikai megrendelő szándékai szerint elkészülhettek.

Következő állomásunk a Szamos csokoládé múzeum! Látogasson el a Kossuth téren berendezett csokoládé múzeumunkba és legyen részese a csokoládé édes történetének, ismerkedjen meg a csokoládékészítés eszközeivel a kezdetektől napjainkig, merüljön el a kalandos történetekben melyek a csokoládé különleges világába repítik. Tekintse meg milyen hangulatot áraszt egy 20-as évekbeli cukorkabolt és egy századfordulós csokoládé műhely. Fedezze fel az aprólékos és finom munkával készített marcipán szobrokat, a parlament tökéletes miniatűr másolatát, a koronázási ékszereket és a világ legnagyobb marcipán alkotását, melyet 78 kilogramm marcipánból Jean-Étienne Liotard A szép csokoládéslány festménye alapján készítettek a Szamos mesterei. A Szamos Csokoládé Múzeum egyedülálló csokoládétörténeti látványosággal várja a csokoládé szerelmesit. Csokoládé túráinkon szakképzett tárlatvezetők kalauzolják végig a látogatóinkat a csokoládékészítés történetén a kezdetektől napjainkig.A kakaó termesztése

Vendégeink megismerhetik a kakaó termesztésének őshazáját, a legnagyobb termőterületeket az Egyenlítő mentén és a kakaó gyümölcs feldolgozásának lépéseit. Igazi kakaóbab valamint ét-, tej- és fehér csokoládé - kóstolással kötjük össze az ismertetést.

Csokoládé szalon

A Szamos magángyűjtemény legszebb porcelánjait mutatja be. Van itt Augarten-i, Meissen-i, Herendi – hogy csak a legbecsesebbeket említsük. Természetesen mind a forró csokoládé elegáns fogyasztását szolgálta – valamikori úri szalonokban, főnemesi ebédlőkben.

Marcipánszobrok - A szép csokoládés lány

A kiállítás egyik fő látványossága a 78 kg marcipánból készült Szép csokoládéslány. Szamos cukrászmesterek készítették a csodálatos és monumentális alkotást.

Békebeli csokoládé műhely és cukorkabolt

A múlt század ’20-as éveit idéző édességbolt, cukorkákkal, csokoládéval és sok sok izgalmas részlettel, valamint a boldog békeidőket bemutató csokoládé műhely, korabeli eszközökkel és csokoládéformákkal.

Csokoládédíszítés

A túra végét egy igazi csokoládé öntés jelenti, ahol csokoládémesterünk önti a táblás csokoládét a vendégek pedig kedvük és ízlésük szerint díszítik, melyet a program végén díszcsomagolásban mindenki magával vihet.

Rövidfilm a csokoládégyártásról - bepillantás a szakma rejtelmeibe

Egy izgalmas film amely bemutatja a csokoládékészítést lépésről lépésre.

Majd folytatjuk utunkat a Zene Házához, amit kívülről tekintjük meg! Belső részen az aula részt! A Magyar Zene Háza, ahol a zene mindenkié! Sokszínű programkínálatunkkal a zene számtalan élményét tárjuk fel látogatóink előtt, legyen az egy kiállítás, egy koncert, egy közös zenélés, éneklés, táncolás, egy izgalmas zenepedagógiai foglalkozás, vagy szabadegyetemi előadás.

Majd szabad program a Város Ligetben!

Majd indulás haza!

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Az út min. 35 fő részvétele esetén indul!

 

Képek forrása:

https://szentistvanterem.hu/hu/kiallitas

http://www.csokolademuzeum.hu/szamos-muzeum.html

https://magyarzenehaza.com/bemutatkozunk

vissza