KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

DEBRECEN, HORTOBÁGY HÍDI VÁSÁR!

 

Debrecen virág kocsi kiállítás- Debrecen városnézés- Ebéd- Hortobágyi Hídi vásár-Hortobágy Pusztaprogram fogatozással!
2021. augusztus 22 vasárnap


DEBRECEN, HORTOBÁGY HÍDI VÁSÁR!

Csak a Hídi vásárba kérnek védettségi Igazolványt!

Debrecen virág kocsi kiállítás- Debrecen városnézés- Ebéd- Hortobágyi Hídi vásár-Hortobágy Pusztaprogram fogatozással!

2021. augusztus 22 vasárnap

Részvételi díj: 7500 Ft/fő

Egyéb költség:

Puszta program:

Felnőtt: 3700ft

Gyermekeknek: 1.600 Ft/fő (6 és 18 év között)

Ebéd hamarosan!

Program:

Utazás rövid pihenővel Debrecenbe!

Debrecen Magyarország harmadik legnagyobb területű és második legnépesebb települése, Hajdú-Bihar megye és a Debreceni járás székhelye, megyei jogú város. A megye lakosságának mintegy 38,2%-a él itt. Debrecen a Tiszántúl legnagyobb városa. Időnként „a kálvinista Róma” néven vagy „cívisváros”-ként emlegetik.

Gyalogos városnézés keretében kívülről megtekintjük Debrecen város főbb nevezetességeit. Kossuth téren a virág kocsi kiállítást! Debreceni Református Nagytemplom, Milleniumi szökőkút, Szabo Magda szobor, Szent Anna Szekesegyház!

Ezután ebéd!

Debreceni programunk után autóbuszunkkal a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz érkezünk. A Hortobágy Európa legnagyobb összefüggő, természetes füves pusztája, mely képes volt megőrizni biológiai sokféleségét. A Hortobágy Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű füves pusztája, természeti adottságai kedveznek a mai napig megőrzött külterjes állattartásának. 1999 óta Hortobágy kultúrtáj kategóriában a Világörökség része, mert megőrizte legeltető állattartását, régi magyar haszonállatait és az állatokat őrző és gondozó pásztorság hagyományait.

Itt lehetőségünk van részt venni a Hidi vásáron! A hagyományok szerint az államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepének napjához kötődően kerül megrendezésre az országos hírű kirakodó és népművészeti vásár. Állandóságát ma is nagyhírű sokadalma adja, kígyózó kocsisorok hozzák a vásárba vágyó látogatókat. A Kilenclyukú Híd nemcsak névadója a vásárnak, hanem közismert szimbóluma e sajátosan magyar tájnak, a hortobágyi pusztának. A vásárok nemcsak az árucserének kereskedelmi helyszíneit adják, hanem a népi műveltség, a hírek, az ismeretek megszerzésének, cserélődésének formáját is. A nagy embersokaságból itt többen keresték, de csak kevesen találták meg a szerencséjüket. A második világháborút követően újra életre kelt a vásár, mely napjainkban országos népművészeti és kirakodó vásárként tömegeket vonz határon innen és túl. A vásárban megtalálhatók a népi-, kézműves-, bio-, termékek mellett a régiségek és modern kori vívmányok is. Az ide látogatók megismerkedhetnek a Hortobágyra jellemző hagyományos, tájjellegű ételekkel is.

Majd a nap végén részt veszünk egy Pusztaprogramon fogatozással! Mintegy másfél órás pusztai fogatozásunk során a puszta ma is élő természeti és kultúrtörténeti értékeit, pásztorhagyományait szeretnénk bemutatni, kikapcsolódást nyújtva az idelátogatók számára az egyedi szépségű, sajátos hangulatú tájban. Vendégeink megismerhetik a hagyományos legeltető állattartást rackanyájjal, szürke marha gulyával, ménessel, bivaly gulyával. A csikós bemutató közben rácsodálkozhatnak a csikósok és lovaik közti tökéletes összhangra, eléjük tárul Petőfi ismert verssora „a szekérrel a négyökör lassacskán ballagott”. Megfigyelhetik a pásztorok viseletét, munkaeszközeit, munkájukat, és a pusztára jellemző pásztorépítményeket „seggen ülő” hodályt, a gémeskutat, a karámot, a vasalót. A program befejeztével az érdeklődők meglátogathatják a ménes istállóit, K.Nagy József nádudvari fazekasmester műhelyét, aki a feketekerámia-készítés fortélyait mutatja be, szekér kiállítást, ahol a bognár-,kovácsműhely, hagyományos szekerek és fogatok találhatóak!

Haza érkezés a esti órákban!

A program változás jogát fenntartjuk!

vissza