CREDO TOURS

FŰZÉR-HOLLÓHÁZA-PÁLHÁZA

 

FŰZÉRI VÁR- FŰZÉR TÁJHÁZ PORTÁK-EBÉD- HOLLÓHÁZI PORCELÁN MÚZEUM- PÁLHÁZA VÍZIMALOM- PÁLHÁZA ERDEI KISVONAT !
NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY


FŰZÉR-HOLLÓHÁZA-PÁLHÁZA!

FŰZÉRI VÁR- FŰZÉR TÁJHÁZ PORTÁK-EBÉD- HOLLÓHÁZI PORCELÁN MÚZEUM- PÁLHÁZA VÍZIMALOM- PÁLHÁZA ERDEI KISVONAT !

NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY!!!!!

2022 július 09 szombat

Részvételi díj: 14000ft

Egyéb költség:

Fűzéri vár csoportos:

Felnőtt: 2400ft

Nyugdíjas- Diák: 2000ft

Fűzéri Tájház:

Felnőtt: 500ft

Nyugdíjas-Diák: 400ft

Hollóházi Porcelán Múzeum +Tárlatvezetés:

Felnőtt: 1700ft

Nyugdíjas: 1400ft

Diák: 1000ft

Pálhái Vízimalom: 400ft

Pálháza Erdei Kisvasút:

Felnőtt: 1500ft

Nyugdíjas- Diák: 1000ft

Ebéd szervezés alatt!

Program:

Indulás után, rövid pihenővel érkezés Fűzéri Várhoz! Füzér Vára a 13. század elején épült, ezzel hazánk legrégebbi várainak egyike. A Zempléni-hegységben fekvő füzéri várhegy tagja Magyarország 7 természeti csodájának. A látogatók a felvonóhidas kaputornyon át léphetnek be az újjáépült Alsóvárba, ahol a fogadó helyiségek és a pénztár kapott helyet. A fa és sziklalépcsőkön felkapaszkodva az óratoronyként is működő kaputornyon keresztül lehet bejutni Felsővár udvarába. A korhű ruhákba öltözött animátoroknak köszönhetően a vendégek sok érdekességet megtudhatnak a vár történetéről, lakóiról és épületeiről. A Felsővárból csodálatos kilátás nyílik a Zempléni-hegység vonulataira. Érdekesség, hogy Szapolyai János 1526-ban történt koronázása után Perényi Péter koronaőr a Szent Koronát nem Visegrádra vitte, hanem Füzér Várába, ahol csaknem egy évig őrizték. A település történelmében a koronaőrzés nagy jelentőséggel bír, így Perényinek a Polgármesteri Hivatal előtt bronz mellszobrot emeltek. A vár jelentős felújítása 2016-ban fejeződött be, melynek keretein belül felépült az Alsó Vár és megújult a Felső Vár. A településhez képest 170 méter magasan fekvő várhoz a Várhegy alatti fizetős parkolóból, egy emelkedő ösvénye negyed 25 perces sétával lehet elérni.

A vár látogatása után átsétálunk a Tájházba! Füzéri Tájház Porták bemutatása

A mestergerendába vésett évszám alapján a házat 1879-ben építette Horváth András. Az épület kőalapokon nyugvó, sárba rakott kőfalazattal épült. A bútorokat a szobában az úgynevezett sarkos elrendezési mód szerint helyezték el. A pitvar ill. a konyha funkciója sokat változott az idők során. Eredetileg a szoba előteréül szolgált a pitvar, de a kemence kikerülésével és a mellé épített masinával már főzés színhelye lett. Az épület két további helysége a kamra illetve az istálló.

Majd buszra szállunk és elmegyünk ebédelni!

Ebéd után megnézzük a Hollóházi Porcelán Múzeumot!

"A múzeum feladatát igazán akkor tölti be, ha tárgyai a művészi élmény mellett gondolatokat ébresztenek. A Hollóházi Múzeum a múlt tiszteletére tanít. Arra tanít mindnyájunkat, hogy az örökségként kapott művészetet és technikát fejlesztenünk kell, és maiak csak úgy lehetünk, ha megbecsüljük a folyamatot, ami a mát szülte."

A Porcelán múzeum után folytatjuk utunkat Pálházára!

Itt megnézzük a Pálházi Középkori Vízimalmot! „A malom - azon túl, hogy az emberiség egyik alapvető találmánya - nagyon fontos civilizatorikus és kultúrtörténeti intézmény is. Ahol megjelenik, oda a haladást, az emberek közti kommunikációt, a kereskedelmet, a nyitottabb gazdasági kapcsolatrendszer esélyeit viszi el. Az a közösségi hely, ahol a távolabbról érkezők megfordulnak, elidőznek, beszélgetnek, szorosabb kapcsolatokat teremtenek. Viszik és hozzák a híreket - a malomban minden összefut."

Majd felszállunk az Erdei kisvasútra! Pálházi Állami Erdei Vasút - PÁEV A Pálházi Állami Erdei Vasút menetrend szerinti járatai tavasztól őszig közlekednek a Zemplén szívében fekvő Pálháza Város központjából a kőkapui üdülőövezeten át Rostalló végállomásig. A 9 kilométeres vasútvonalon évente 40 ezer fő utazik.

Majd indulunk haza!

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Képek forrása:

https://fuzervara.hu/wp-content/uploads/2021/03/tajhaz_2021_tavasz.jpg

http://www.hungarikum.hu/sites/default/files/Hollohazi-porcelan-hungarikum%20%284%29.jpg

https://hellozemplen.hu/wp-content/uploads/kisvasut-02.jpg

https://palhazi-vizimalom.hu/index.php

vissza

KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045