KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

KIRÁNDULÁS SZABOLCSBA

 

2021. július 31 szombat
Máriapócs- Máriapócsi Szent Mihály főangyal görög katolikus templom, Kállósemjén - Kállay-kúria, Nyírbátor- Báthori Várkastély, Nyírbátor- Református templom, Nyírbátor-Ebéd, Mátészalka- Szatmári múzeum, Panyola- Pálinka üzem látogatás és pálinka kóstoló!


KIRÁNDULÁS SZABOLCSBA

Máriapócs- Máriapócsi Szent Mihály főangyal görögkatolikus templom, Kállósemjén - Kállay-kúria, Nyírbátor- Báthori Várkastély, Nyírbátor- Református templom, Nyírbátor-Ebéd, Mátészalka- Szatmári múzeum, Panyola- Pálinka üzem látogatás és pálinka kóstoló!

2021. július 31 szombat

Részvételi díj: 8500 Ft/fő

Minden programhoz VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYT kérnek a felnőttektől a kiskorú gyermekeik természetesen velük tarthatnak, nekik nem kell!

Egyéb költség:

Máriapócsi templom: 200ft

Kállay Kúria:

Felnőtt: 1300ft

Nyugdíjas- Diák: 1000ft

Nyírbátor Várkastély:

Felnőtt: 700ft

Nyugdíjas-Diák: 400ft

Nyírbátor Református templom: 500ft

Mátészalka Szatmár múzeum:

Felnőtt: 500ft

Nyugdíjas-Diák: 300ft

Panyola pálinka üzemlátogatás + pálinka kóstoló 2 féle pálinka: 1500ft

Van lehetőség ebédelni egy Nyírbátori Csárdában, ez nincs benne a részvételi díjban! Ebéd igényét a kért menü megadásával kérjük előre jelezze.

A: Nyírségi gombóc leves- Szabolcsi töltöttkáposzta: 2300ft

B: Csontleves, rántott szelet, sült burgonya 1500ft

Program:

Utazás rövid pihenőkkel Máriapócsra A Szent Mihály-templom Máriapócson található. Ahogyan sokan ismerik máriapócsi kegytemplom, egy híres Mária-búcsújáró kegyhely, amely 1696-ban vált ismertté a könnyező Szűz Mária által, amikor egy liturgia alatt a pici pócsi fatemplomban a hívek arra figyeltek fel, hogy könnyezik a Szűzanya képe. A torony magassága: 60m. Stílusát tekintve barokk építészeti stílus jegyében épült meg.

Majd folytatjuk utunkat Kállósemjénre! A Kállay család egyike az ősi magyar nemesi családoknak, akik a honfoglaló magyar elit tagjaként érkeztek a Kárpát-medence területére és az évszázadok alatt benőtték magukat a magyar történelembe. A barokk stílusú Kállay kúriát az olasz építész, Salvator Aprilis építette 1763 körül Kállay György kérésére. A kastély eredeti központja a középső hat helyiség az előcsarnokkal egybekapcsolva, a keleti szárny végét, és az emeletes terasz részt csak a 19. században illesztették az épülethez. A második világháború viharainak köszönhetően a park és az épület is megrongálódott. A kúria 1948-49 között munkásszállóként funkcionált az erdőgazdaság által, majd 1949-ben az Apagyi Állami Gazdaság birtokba vette, aki terményraktárként használta az épületet, az egykor csodálatosan kialakított szobákban műtrágyát és terményt tároltak. 1964-ben az Országos Műemlékvédelmi Felügyelőség kivitelezésében a kúriát helyreállították és műemlékké nyilvánították. Az épület az 1990-es évek közepén újból pusztulásnak indult, mikor minden funkcióját elveszítette.

Következő állomásunk Nyírbátor Várkastély! A Báthori Várkastély és Panoptikum a legbefolyásosabb magyar család, a Báthori család által népszerű Nyírbátor központjában található, ami mindig is híres volt a történelemkedvelők körében. Az Országos Műemlékvédelmi Hivatal műemlékké nyilvánította az épületet 1985-ben, ennek következtében a rendkívül rossz állapotban található északi palota hazánk egyik leghíresebb késő-gótikus emléke lett. A Báthori Várkastélyt a 2000-es évek végén felújították, ennek köszönhetően ma már látogatható. A korabeli kastélynak ez az egyetlen olyan területe, ami meglévő falaiban középkori maradványait őrzi.

Majd megtekintjük a nyírbátori Református templomot! A nyírbátori dombtetőn emelkedik a középkori Nyírbátori Református templom. Mellette található a fából ácsolt, zsindellyel fedett harangláb, ami az 1640-es évek körül épülhetett. A templomot először 1326-ban egy oklevélben említették meg. 1433-ban említik azt a kápolnát, melynek alapfalai, a régészeti ásatásoknak köszönhetően a templomtól északnyugatra kerültek elő. 1480-ban kezdte el építeni a ma is látható templomot ecsedi Báthori István erdélyi vajda. Akik ekkor látták, mind-mind le voltak nyűgözve a templom szépségétől. 1834-ben egy földrengés után megrongálódott, de hamarosan fel is újították. 1936-1964 között sor került a templom restaurálására.

Majd ebédelni megyünk egy Nyírbátori Csárdába!

Ebéd után folytatjuk utunkat Mátészalka felé, itt megnézzük a Szatmári múzeumot! Az 1975-ben alapított Szatmári Múzeum a régió összegyűjtött szellemi és tárgyi örökségének legrangosabb központja, a régió egyetlen tudományos intézménye, így Szatmár néprajzi értékeinek őrzése, mentése folyamatos és állandó részét képzi tevékenységének. A Szatmári Múzeum Mátészalka egyik legrégebbi polgári utcájában található, a Kossuth utcán. A múzeum Közép-Európa leggazdagabb kocsi-, szekér- és hintógyűjteményével rendelkezik. A gazdag tárlatot bemutató szekérszín mellett állandó és ideiglenes kiállításainkat is megtekinthetik az ide látogatók. A múzeum fő eleme a népi hagyományőrzés, a régi szatmári élet bemutatása.

Utolsó állomásunk Panyola! Magyarország egyik legszebb fekvésű pálinkafőzdéje különleges kalandot ígér. Kóstolótúránkon ismerjen meg mindent, amit a pálinkafőzésről és kóstolásról tudni szeretne. Bemutatjuk főzdénk mesébe illő, legendás történetét, vendégeink végigkísérhetik a gyümölcs útját a fától a palackig, betekintést nyerhetnek a pálinkakészítés titkaiba – szakértő vezetéssel. Megismerhetik a „Nemtudom” szilvafajtát, mely csak itt terem ilyen minőségben és a mintegy 40 féle kézműves Panyolai Pálinkát.

Az egykori főispáni épületben az u. n. Péchy-palotában az állandó kiállítások között a nemzetközileg is elismert festőművésznő Gábor Marianne érdemes művész festőművésznő életmű kiállítása, Kertész Klára kerámiái, valamint Kútvölgyi Mihály fotóművész Szatmár-Beregi fafaragások c. fotókiállítása látható. Majd pálinkát kóstolunk!

Haza érkezés a késő esti órákban!

A program változás jogát fenntartjuk!

vissza