KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

RHODODENDRON VIRÁGZÁS, OSZKÓ ÉS SÁRVÁR

 

Rhododendron virágzás a Jeli Arborétumba- Oszkó Hegypásztor pincék- Ebéd- Nádasdy-vár Sárvárár- Kisvonatozás! !
NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY!!!!!
2022 május 14 szombat


RHODODENDRON VIRÁGZÁS, OSZKÓ ÉS SÁRVÁR!

Rhododendron virágzás a Jeli Arborétumba- Oszkó Hegypásztor pincék- Ebéd- Nádasdy-vár Sárvárár- Kisvonatozás! !

NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY!!!!!

2022 május 14 szombat

Részvételi díj: 14500ft

Egyéb költség:

Jeli Arborétum:

Felnőtt belépőjegy: 1500ft

Diák és nyugdíjas csoportos belépőjegy: 1200ft

Gyermek belépőjegy: 900 Ft/fő gyermekkedvezmény 3–14 éves látogatóinkra érvényes!

Nádasdy-vár+ Tárlatvezetés:

Felnőtt: 1700ft

Nyugdíjas- Diák: 950ft

Oszkó Hegypásztor pincesor+ Tárlatvezetés:

Felnőtt: 1000ft

Nyugdíjas- Diák: 500ft

Sárvár vonat: 1500ft

Ebéd: Szervezés alatt!

Program:

Utazás rövid pihenővel a Jeli Arborétumba! Gróf Ambrózy-Migazzi István az egyedül, majd feleségével tett utazásain szeretett bele földünk csodálatosan sokszínű növényvilágába, a különböző népek kertkultúrájába. Miután az első világháborút követően elvesztette a gyakran saját maga által gyűjtött magokból létrehozott, a mai Szlovákia területére eső arborétumát, újabb helyszínt keresett immár Magyarországon: Kám község határában, Jelihálás pusztán 1922-ben látott neki ismét a növények telepítésének. Botanikusok egész sora dolgozott azért, hogy mára már több mint 50 fenyő, 39 nyír, több mint 100 lágyszárú hagymás, hagymagubós és gyöktörzses faj színesítse az arborétum növénypalettáját. Illetve ebben az időben készültek el a látogatókat segítő sétautak, az esőházak, a padok és az útbaigazító táblák is. Ezek a kertépítő-szépítő munkák mind a mai napig folytatódnak. A leghíresebb és legszebb esemény a kert életében a havasszépe, vagyis a különleges rododendron késő tavaszi, kora nyári virágzása.

Ilyenkor szinte az egész arborétum virágba borul, és a gyönyörű, pompázatos színek mellett a finom, bódító illat ejti ámulatba a látogatókat. Ez az esemény Európa-szerte ismert, rengeteg országból utaznak ide az emberek azért, hogy sétálhassanak ebben a gyönyörűséges mesebirodalomban.

A csodálatos virágok után folytatjuk utunkat Oszkóra! A közel 2 hektáros Hegypásztor Birtok a Vasi-Hegyhát kistelepülésétől, Oszkótól 1,5 km-re található. A jó levegő, a csendes környezet, a népi építészet emlékei, a zsúpfedeles présházak, a szőlő, a gyümölcsös, mind a népi életre jellemző természetességet és egyszerűséget sugározzák. A szőlőhegyen a hagyományos életvitelt szeretnénk bemutatni a mai komforthoz szokott fiatalok és felnőttek számára, ezzel együtt a „fogyasztói” helyett a környezettudatos életmódot közelebb hozni vendégeink számára.

Majd folytatjuk utunkat Sárvár-ra! Itt először a Nádasdy-várat nézzük meg! A vár első írásos említése 1327-ből maradt fenn, amikor is Károly Róbert királyi birtoka volt. Később a Németújvári családé lett, majd Köcski Sándor szerezte vissza a királynak. 1390-ben Luxemburgi Zsigmond király a belső udvari köréhez tartozó Kanizsai János esztergomi érseknek adományozta. A Kanizsai család hűtlensége miatt több évre a Garai család, illetve Ozorai birtokába került. 1424-től ismét Kanizsai-birtok, majd Kanizsai Orsolya férje, Nádasdy Tamás kapta meg. A Kanizsaiak a 15. század végére zárt udvarú, palotaszárnyakkal bővített és védművekkel erődített várrá építették ki. A következő évtizedekben Sárvár lett a központja a szépen gyarapodó Nádasdy család uradalmainak, ahol Orsolya asszony intézte férje sűrű távolléteiben a gazdasági ügyeket. A Nádasdyak idején váltotta az építészetben a reneszánsz stílust a barokk. Ennek megfelelően a várudvart reneszánsz árkádsor övezi, a díszterem és a szomszédos szalonok viszont már barokk ízlésben épültek.

A vár látogatása után kisvonattal megnézzük Sárvár utcáit!

Sihu, a városnéző kisvonat speciálisan a turisták számára gyártott, az európai igényeknek megfelelő közlekedési eszköz, amely önmagában is turistalátványosságnak számít. A kisvonat 2 kocsija 56 fő szállítására alkalmas. A vagonok követik a mozdony nyomvonalát, így nagy biztonsággal közlekednek tömegben, vagy akár szűk utcákon is. A kisvonat a 13 km-ert kb. 50 perc alatt teszi meg a városban. Az útvonalat a legfontosabb turisztikai látványosságok, a szállodák, éttermek, panziók könnyű megközelíthetőségének figyelembe vételével alakítottuk ki. Az egyedi megrendelésre készült vonat zavartalan kikapcsolódást, felejthetetlen élményt nyújt mindenkinek.

 

Majd indulás haza!

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Az út min. 35 fő részvétele esetén indul!

 

 

Képek forrása:

https://kirandulastippek.hu/koszeg-es-szombathely-kornyeke/kam-jeli-arboretum

https://hegypasztor.hu/media/images/5.jpg

http://sarvarvar.hu/images/sv34.jpg

http://sarvarvar.hu/images/sv323.jpg

http://sarvarkisvonat.hu/assets/img/kisvonat.png

vissza