KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

TATA A VÍZEK VÁROSA!

 

Tatai Esterházy kastély- Tatai Fényes Tanösvény- Ebéd- Tatai Vár- Kisvonat
2022 július 02 szombat!

TATA A VÍZEK VÁROSA!

Tatai Esterházy kastély- Tatai Fényes Tanösvény- Ebéd- Tatai Vár- Kisvonat

2022 július 02 szombat!

Részvételi díj: 12500ft

Egyéb költség:

Esterházy kastély +Tárlatvezetés:

Felnőtt: 3100ft

Diák-Nyugdíjas 62 év felett: 2200ft

70 év felett: 700ft

Tatai vár+ Tárlatvezetés:

Felnőtt: 1200ft

Diák- Nyugdíjas: 700ft

70 év felett: 200ft

Tatai Fényes Tanösvény:

Felnőtt: 1600ft

Diák- Nyugdíjas: 1200ft

Kisvonat: 1500ft

Ebéd szervezés alatt!

Indulás után, rövid pihenővel érkezés Tatára! Első utunk az Esterházy kastélyba vezet! A tatai Esterházy-kastély egyértelműen a település egyik színfoltja, központi, belvárosi elhelyezkedésének köszönhetően a turisták egyik legkedveltebb látnivalója. A késő barokk stílusú építmény kiállításai bemutatják az Esterházyak múltját. Elegáns kávézója belépőjegy nélkül is látogatható és ha már itt járunk az Esterházy tortát semmiképpen sem érdemes kihagyni. A kastély teljes földszinti része illetve a kiskastély is akadálymentesített.

Története

A Fellner Jakab által tervezett és az 1760-es évek második felében épült kastély majdnem 200 évig, pontosabban 1945-ig volt az Esterházy család birtokában. Kiemelt jelentőséget tulajdonítottak neki mind országos, mind helyi szinten. Több jeles esemény vagy haditanács helyszínéül szolgált, és olyan neves személyek fordultak meg itt, mint I. Ferenc császár, I. Ferenc József császár és király, II. Vilmos német császár vagy IV. Károly császár és király.

A kastély látogatás után folytatjuk utunkat aTarai Fényes Tanösvényhez!

Az egész évben, szezonon kívül is látogatható Fényes Tanösvény egy negyvenhárom állomással rendelkező, 1,5 kilométer hosszú ökoturisztikai útvonal, amely interaktív módon mutatja be a fürdő területének természeti kincseit. Egyszerre informatív és szórakoztató turisztikai attrakció, mely bővelkedik kalandokban: önállóan, kötélhídon és csónakkal járhatják be a látogatók, és megcsodálhatják a karsztforrások lenyűgöző élővilágát. A tanösvényt a látogatóközpont helyi élővilágot bemutató kiállításai és foglalkozásai egészítik ki. A tatai ökoturisztikai tanösvény ideális célpont családosok és iskolai csoportok, valamint az aktív pihenés iránt érdeklődő turisták számára. A tanösvény és Tata környéke több napos időtöltést biztosít az idelátogatóknak.

A Tanösvény szépsége után Ebéd!

Ebéd után a Tatai várba látogatunk!

Tatai vár hat évszázad építészeti jegyeit és történelmi viszontagságait viseli magán. Ez részben földrajzi helyzetével, részben a funkciójának, valamint a tulajdonosok elképzeléseivel változásával áll összefüggésben. 1954 óta a tatai Öreg-tó partján magasodó vár a Kuny Domokos Múzeumnak ad otthont, melyben jelenleg nyolc állandó és több – az év folyamán rendszeresen cserélődő – időszaki kiállítás tekinthető meg. múzeum megyei hatókörű városi intézmény, így a Római kőtár a Komárom-Esztergom megye területéről előkerült ókori régészeti leleteket mutatja be. Egyedülálló a Római szoba, mely egy Brigetio-ból (Szőny) származó pompeji stílusú festett terem teljes, három évtized munkájának eredményét bemutató rekonstrukció. A Középkori kőtárban a tatai vár legszebb Zsigmond- és Mátyás-kori faragványai, illetve a vértesszentkereszti bencés monostorból származó díszesen faragott kövek figyelhetők meg.

A vár látogatása után felülünk a városnéző kisvonatra!

Majd szabadprogram!

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Képek forrása:

https://tataikastely.hu/galeria-a-kastely-ma/

https://kunymuzeum.hu/galeria-tatai-var/

https://tataifenyestanosveny.hu/galeria/

https://happytrain.hu/wp-content/uploads/2021/03/varosnezes-tavasszal-Tatan-710x375.jpg

vissza