KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

TULIPÁNSZÜRET ÉS HÚSVÉTOLÁS!

 

TÚLIPÁNSZÜRET KŐRÖSHEGYEN- HÚSVÉTOLÁS A SZENNAI SKANZENBEN- BŐSZÉNFAI SZARVASFARM TRAKTOROS SZARVASNÉZÉS!
NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY!!!!!
2022 április 18 húsvét hétfő


TULIPÁNSZÜRET ÉS HÚSVÉTOLÁS!

TÚLIPÁNSZÜRET KŐRÖSHEGYEN- HÚSVÉTOLÁS A SZENNAI SKANZENBEN- BŐSZÉNFAI SZARVASFARM TRAKTOROS SZARVASNÉZÉS!

NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY!!!!!

2022 április 18 húsvét hétfő

Részvételi díj: 12500ft

Egyéb költség:

Szenna Skanzen+ tárlatvezetéssel:

Felnőtt: 1500ft

Nyugdíjas: 1100ft

Diák: 900ft

Traktoros szarvas nézés:

Felnőtt: 1200ft

Gyerek: 800ft

Program:

Utazás rövid pihenővel Kőröshegyre! Magyarország legnagyobb Tulipánszürete közel félmillió tulipánnal vár! Tulipán sorok. melyről mindenkinek Hollandia jut először eszébe. Azonban 2012 óta itthon is élvezhetjük ezt a látványt és még szedhetünk is a gyönyörű virágokból, amit színes szalaggal csokorba kötve hazavihetünk és felidézhetjük majd ennek a csodás kirándulásnak az emlékét.

Kőröshegyen a tavalyi elsöprő népszerűségnek köszönhetően idén tavasszal dupla mennyiségű tulipán, újabb területek és teljesen új fotós elemek várják látogatóinkat.
Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez. A további területek folyamatosan virágoznak, ahol változatos fajtájú, színű és alakú tulipánok találhatók. Szakaszosan nyitják meg a leszedhető sorokat, így biztosítva, hogy a szüret teljes ideje alatt legyen elérhető virág a látogatóknak. (Az időjárást, és a tulipánok életciklusát nem tudjuk befolyásolni) A déli part egyik legszebb panorámája található itt a tulipánmező alatt kéklő Balatonnal. Ez változhat az időjárás és a virágzás függvényében!

Minden tulipán egységesen 200ft/szál áron vásárolható megA helyszín egy autentikus gazdaság, sok-sok tágas zöldterülettel. Ajánlott váltócipővel felszerelkezve érkezni, esős napokon gumicsizmával készülni. Palántavásárral és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékek az ajándékboltban vásárolhatók.

A tulipánokat csak éles eszközzel, száruknál levágva lehet szedni, a hagymástól tilos a virágokat szedni!

Itt szabadprogram!

A tulipánhegyen tette látogatásunk után Szenna felé vesszük az irányt! Szenna, ahol hagyományaink tovább élnek! A Húsvét a legrégibb keresztény ünnep és a legjelentősebb az egyházi év ünnepeinek sorában. Ezen az ünnepen határon innen és túlról elevenítjük fel hagyományainkat. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a Kárpát-medencében élők kultúrájának bemutatására, tárgyalkotó-díszítő-, gasztronómiai-, zenei- és tánchagyományuk megismertetésére, elősegítve ezzel a magyar - magyar párbeszédet.

A Magyarországon és a határainkon túl élő magyar közösségek húsvéti szokásai, táncai jelennek meg a portákon és a színpadon egyaránt. Majd a helyi Idegenvezető mutatja be a skanzent!

A szennai Szabadtéri Néprajzi Múzeum Somogy megyeszékhelyétől, Kaposvártól 8 km-re található, és az országban egyedülállóan, helyi kezdeményezésre, egy élő faluban létrejött falumúzeum. Célja a Somogyban napjainkig fennmaradt talpas-favázas népi építészet emlékeinek az utókor számára történő megőrzése a szabadtéri néprajzi gyűjteménybe történő áttelepítésével. Az áttelepítés a hitelesség igényével, az eredeti faelemek lehető legnagyobb mértékű megtartásával, a hagyományos anyagok és technika alkalmazásával történt.

Ezután utunkat folytatjuk Bőszénfára! Látogatótúráink és szervezett programjaink mind a szakmabeliek, mind a természet és az élővilág iránt érdeklődők számára kellemes, érdekes kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak. A szelíd szarvasok simogatása, a dámszarvasok, a vaddisznók, az őzek és a muflonok egészen közelről – akár traktorról - való megfigyelése és etetése, az őshonos háziállatfajainkkal való ismerkedés, a vadállomány és a trófea kiállítás megtekintése. Traktoros szarvas nézés, 20 fő feletti csoportok részére

Program leírása: olyan területekre visszük vendégeinket, ahol nagy számban élnek gímszarvasok. A túra alatt megfigyelhetjük az állatok viselkedésének, táplálkozásának és szaporodásának főbb jellemzőit.

Majd indulás haza!

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Az út min. 35 fő részvétele esetén indul!

 

Képek forrása:

http://skanzen.hu/uploaded_files/szennai_skanzen.jpg

http://skanzen.hu/uploaded_files/punkosdszenna.jpg

vissza