KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

VELENCEI-TÓ ÉS KÖRNYÉKE HAJÓZÁSSAL

 

Martonvásár Brunszvik kastély kívülről- Martonvásár Óvodamúzeum- Kápolnásnyék Vörösmarty emlékház- Kápolnásnyék Halász kastély- Agárd pálinkafőzde látogatás, kóstolóval- Agárd hajózás


VELENCEI-TÓ ÉS KÖRNYÉKE HAJÓZÁSSAL!

NEM KELL VÉDETTSÉGI IGAZOLÁS

Martonvásár Brunszvik kastély kívülről- Martonvásár Óvodamúzeum- Kápolnásnyék Vörösmarty emlékház- Kápolnásnyék Halász kastély- Agárd pálinkafőzde látogatás, kóstolóval- Agárd hajózás

2021. szeptember 25 szombat

Részvételi díj: 7000 Ft/fő

Egyéb költség:

Martonvásár Óvodamúzeum:

Felnőtt: 500ft

Nyugdíjas- Diák: 250ft

Kápolnásnyék Vörösmarty emlékház+ tárlatvezetés

Felnőtt: 1100ft

Nyugdíjas- Diák: 600ft

Kápolnásnyék Halász kastély:

Felnőtt: 1100ft

Nyugdíjas- Diák: 600ft

Agárd pálinkafőzde látogatás és kóstoló: 3300ft

Sétahajó:

Felnőtt: 1800 Ft

Gyermek (4-18) és Nyugdíjas: 1300 Ft

Jelképes (fogyatékkal élők és kísérőjük jogosultságot igazoló okmány alapján): 400 Ft

Van lehetőség ebédelni egy Agárdi Étteremben, ez nincs benne a részvételi díjban! Legyenek szívesek jelezni, hogy szeretnének-e ebédelni.

Ára: 2800ft

Erőleves tésztával, zöldséggel.

Egyben sült tarja szeletek, hagymás tört burgonyával, párolt káposztával.

Program:

Utazás rövid pihenővel Martonvásárra! Itt kívülről megtekintjük a Brunszvik kastélyt. Sajnos a kastély belső része nem látogatható!

Majd átsétálunk az Óvodamúzeumba! Az Óvodamúzeum, mely az országban egyetlen, bepillantást enged a látogatóknak 1828-tól a magyar kisdedóvás történetébe. Tárgyai, könyvei, fotói dokumentumai és játékai elénk tárják a régmúlt, s a közelebbi múlt óvodáinak életét, a szemléltető- és foglalkoztatóeszközök a honi kisgyermeknevelés fejlődését, útkeresését, s a jobbra való törekvéseket.

Majd utunkat folytatjuk Kápolnásnyékre! Itt először a Vörösmarty emlékházat látogatjuk meg. A második nemzeti himnusz, a Szózat költője, Vörösmarty Mihály a Velencei-tó mellett, Kápolnásnyéken ( akkori nevén: Nyék) született. A család egykori lakóhelyén, a Nádasdy grófi család egykori gazdatiszti házában berendezett Emlékház az ország legjelentősebb Vörösmarty emlékhelye. Ebben a házban nevelkedett a magyar romantika kimagasló alakja, ám a kis Vörösmarty nem e falak között látta meg a napvilágot, esztendős is elmúlt, amikor a család ebbe a házba költözött, de gyermekkorának emlékei már ide kötődnek. A nyéki ház 19. század derekán meglévő formáját egy 1847-es köteten szereplő metszetről ismerjük.

Majd megtekintjük a Kápolnásnyéki Halász kastélyt! A Halász-család 19. század eleji klasszicista kúriáját az 1910-es években építtette át L-alaprajzú, manzárdtetővel borított, neobarokk épületté Halász Gedeon. A homlokzat jobb sarkán négyzetes, zömök, egyemeletes, lapos sátortetős – egykor kupolás – torony található. A hátranyúló szárny udvari oldalán ión oszlopok által tartott mellvédes, félkörívesen kiemelkedő, nyitott középrész húzódik. A Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegyéből származó, rendkívül kiterjedt, 1669-ben nemesi címet nyert Dabasi Halász-család nemesi levelét 1818-ban hirdették ki Fejér vármegyében. Ide a 19. század elején költöztek, amikor Dabasi Halász Sámuel feleségül vette Magyary-Kossa Annát, és ezzel a kápolnásnyéki birtok tulajdonosa lett. Itteni, első kúriájuk, valószínűleg a század első felében épült, klasszicista stílusban. Bő fél évszázaddal később Dabasi Halász Lázár már az egyik legnagyobb birtokos volt Nyéken, gazdaságát 1893-ban már bérlők művelték. A család 1895-ben 1235 katasztrális holdat – azaz korábbi földjeinek dupláját – birtokolt, és övék volt a környék legjobban gépesített gazdasága is. Lázár fia, Dabasi Halász Gedeon az 1910-es években építette fel mai formájában a család kápolnásnyéki kastélyát. Az akkor neobarokk stílusban átalakított épületet 1945-ig a Halász-család lakta. A második világháború utáni kollektivizálással a kastély termelőszövetkezeti tulajdonba került, falai között sokáig a helyi Vörösmarty TSZ irodái működtek. A következő évtizedekben nem törődtek az épület felújításával, állapota a rendszerváltás követően is folyamatosan romlott.

Majd ebéd!

Ebéd után pálinka kóstoló! Jöjjön el hozzánk, lásson, kóstoljon, érezzen!

3 fajta pálinka és 1 likőr (2 x 2cl Miraculum pálinka, 1 x 2cl Prémium pálinka, 1 x 2cl likőr) Szörp, ásványvíz

Az Agárdi Pálinkafőzdében a tökéletes minőségű pálinkák készítésére törekszünk, és aki eljön hozzánk, azt beavatjuk a kivételes pálinkák titkaiba. Megmutatjuk a fortélyokat! Hogyan lényegül át a gyümölcs pálinkává? Milyen lépések szükségesek, hogy megragadjuk, és üvegbe zárjuk a málna, a meggy, a szilva és megannyi más gyümölcs illatát, zamatát? Látogasson el főzdénkbe, hogy pálinkaszakértőnkkel végigjárhassa a gyümölcs útját a fától a pohárig. A járványhelyzetre tekintettel a Főzdelátogatás során vendégeinknek maszkot és- általunk biztosított – gumikesztyűt kell viselni.

Majd hajóra szállunk és egy óra hosszát hajózunk! A Budapest közelségében található tó bővelkedik látnivalókban, különösen a természeti értékei jelentősek. A Mezőföld és a Dunántúli-középhegység találkozásánál fekvő tó medencéje kb. 5-6000 éves múltra tekint vissza. Belsejének nagy kiterjedésű nádasai egy letűnt, ősi vízivilágot őriznek. Itt található az ország egyik legrégebbi természetvédelmi területe, az 1958-ban létrehozott Velencei-tavi Madárrezervátum. Gazdag madárvilága miatt 1979 óta szerepel a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek Ramsari Jegyzékében. Nem ritka itt pl. a barna rétihéja, a nagy kócsag, a vörös és szürke gém, a bakcsó és a kiskócsag sem. Nyugati medencéjében található Közép-Európa egyik legjelentősebb úszólápos területe.

Haza érkezés a esti órákban!

A program változás jogát fenntartjuk!

vissza