KAPCSOLAT

Gyöngyösi iroda: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Mobil: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

Dél-Erdélyi kirándulás

 

Temesvár- hajózás a Kazán szorosban- Vajdahunyad- Déva- Gyulafehérvár- Fogarasi havasok- Peles kastély- Drakula kastély- Tiltott Csíki Sör Manufaktúra- Prázsmár- Brassó- Nagyszeben

Dél Erdélyi kirándulás

6 nap/ 5 éjszaka

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 1 éjszaka Herkulesfürdőn, 1 éjszaka Déván, 3 éjszaka Sepsiszentgyörgyön, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

Program:

1. nap: Gyöngyös- Temesvár

Indulás a kora reggeli órákban. A határátlépés után utunk Temesvárra vezet, ahol városnézés keretén belül megtekintjük a Szentháromság szobrot (pestis oszlop), a Szent György székesegyházat a barokk Dóm téren. Utána séta a belvárosban, ahol megtekintjük a szecessziós Opera épületét majd látogatást teszünk Románia legnagyobb ortodox katedrálisában. Tovább utazunk Herkulesfürdőre, ahol egy séta keretén belül megtekintjük a Ferencz József és Erzsébet királyné által is igen kedvelt fürdőváros történelmi központját, felidézzük az akkori idők hangulatát, gyógyforrásokat kóstolgatunk, majd este a szállás elfoglalása.

2. nap: Hajózás a Kazán szorosban - Vajdahunyad - Déva

Reggeli után utazás Orsovára, ahol hajóra szállunk és egy gyönyörű sétahajózás alkalmával a Duna egyik csodálatos szurdokvölgyét, a Kazán-szorost ismerjük meg, amely Jókai Mórt is megihlette. Érintjük a Tabula Traiana-t, a Mrakónia kolostort, Decebal szobor arcképét, valamint a Kis- és Nagy Kazán szorost. Délután utunkat tovább folytatjuk és Vajdahunyadon a Hunyadiak gótikus várkastélyát, ősi fészkét, Vajdahunyad várát tekintjük meg. Ezután megérkezünk Dévára, ahol megnézzük „magos Déva várát” és sétát teszünk a városközpontban, Magna Curia, belváros. Este szállás elfoglalása.

3. nap: Gyulafehérvár - Fogarasi havasok

Reggeli után tovább utazunk Gyulafehérvárra. Sétálunk a várnegyedben, Erdély ősi történelmi fővárosában, ahol a Római Katolikus Székesegyházat (itt találjuk több magyar történelmi személyiségünk síremlékét), a Via Principalis-on pedig a Felső- és Alsó-Károly kaput tekintjük meg. Innen tovább utazunk a Fogarasi havasokba, Románia legmagasabb hegységébe és feljutunk 2042 méteres magasságig, ahol páratlan látványban lesz részünk és megpihenünk a Bâlea-tó partján. Este a szállás elfoglalása.

4. nap: Peles kastély - Drakula kastély

Reggeli után Szinajára látogatunk, ahol a román király festői kastélyát, a Peles kastélyt tekintjük meg és jó idő esetén a Bucsecs hegy pazar látványában gyönyörködhetünk. Innen Törcsvárra látogatunk, ahol az ún. „Drakula"-kastélyt tekinthetjük meg. A 100 m magasan épült várat szinte bevehetetlennek tartották. A várat az utókor Vlad Țepes véreskezű havasalföldi uralkodóval, mint vámpír-gróffal hozta összefüggésbe Bram Stoker Drakula című regénye nyomán. A kastély megtekintése után visszautazunk a szálláshelyre. Visszaérkezés a szállásra, vacsora.

5. nap: Tiltott Csíki Sör Manufaktúra – Prázsmár - Brassó

A reggeli elfogyasztása után Sepsiszentgyörgy belvárosával ismerkedünk meg egy rövid séta keretén belül. A délelőtt folyamán ellátogatunk a Tiltott Csíki Sör Manufaktúrába. A látogatás bepillantást enged a sörgyártás titkaiba, melyet sörkóstolás követ. Ezután egy szász településre, Prázsmárra látogatunk, ahol a Világörökség részét képező, XIII. században épült gótikus szász erődtemplomot tekintjük meg. Innen tovább utazunk és a délutánt Brassóban töltjük, az erdélyi szászok egykori nagy központjában, ahol városnéző sétánk során ellátogatunk a Főtérre és a Fekete-templomhoz. Fakultatív ebédelési lehetőség és szabadprogram után visszautazunk a szállásra.

6. nap: Nagyszeben - Gyöngyös

Reggeli után hazaindulunk. Útközben Szászföld egyik legszebb városába, Nagyszebenbe látogatunk, látjuk a Kis és Nagy Piacteret, Huet teret, szász székesegyházat, Hazugok hídját, Bukenthal palotát. Ezután folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

Időpont: 2023. június 27- július 2

Részvételi díj: 165.500 Ft/fő

Helyi idegenvezető és vox készülék 35 €/fő, kötelező

Vacsora: 80 €/fő

BBP biztosítás: 4.200 Ft/fő

Várható belépők:

2023-as belépő árak:

- Hajózás a Kazán szorosban kb 150 Ron

- Vajdahunyad Vára kb 40 Ron

- Felvonó a Bilea tengerszemhez a Fogarasi havasokban kb 100 Ron

- Peles kastély kb 50 Ron, 65 éves kortól kb 30 Ron

- Törcsvári Drakula kastély kb 65 Ron, 65 éves kortól kb 45 Ron

- Csíki Sör Manufaktúra kb 35 Ron

- Prázsmári erődtemplom kb 20 Ron

- Brassó Fekete templom kb 20 Ron

A részvételi díj tartalmazza az utazást program szerint az autóbusszal, 5 éjszaka szállást reggelis ellátással.

A részvétel díj nem tartalmazza: a vacsora, belépők, helyi idegenvezető, vox készülék, biztosítás költségeit.

A csoport indításához szükséges minimum jelentkezői létszám: 35 fő

A részvételi díjat 425 Ft/ 1 EUR és 800 Ft/L üzemanyagárig tudjuk tartani.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk, az egyes programpontok felcserélődhetnek a nyitvatartások függvényében.

Jelentkezéskor és az utazást megelőzően kérjük, ellenőrizze az érintett, illetve célország beutazási szabályait, feltételeit a szükséges utazási okmányok és érvényességi idejük tekintetében a Konzuli Szolgálat oldalán: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazas/utazasi-tanacsok-orszagonkent

vissza