KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Erdélyi kirándulás

 

Ha Erdély említjük, Csíksomlyó, Korond, Parajd jut eszünk, mindegyik helyet meglátogatjuk, de még többet láthatunk.

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 4 éjszaka Parajdon egyszerű szállodában 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban

Ellátás: reggeli és vacsora

 

 

1. nap: Indulás 6:00 órakor Budapestről, a Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból, a Homokórától. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Kolozsvárra, séta keretében ismerkedünk a várossal, a Szent Mihály templommal, majd továbbutazunk Szovátára, mely sótavairól is ismert, legnagyobb a Medve-tó, nevét formájáról kapta. Szállásunk Parajdon lesz.

 

2. nap: Napunk első állomásaként a híres Mária kegyhelyre-Csíksomlyóra látogatunk, megtekintjük a kegytemplomot, sétát követően indulunk tovább a Nagyhagymás Nemzeti Park 1971-ben védetté nyilvánított, szurdokvölgyébe a Békás-szoroshoz, onnan pedig a Gyilkos-tóhoz, mely természetesen kialakult torlasztó, a közeli hegységből leomló törmelék alakította ki. Utunkat folytatva Gyergyószentmiklósra látogatunk, majd onnan visszautazunk szállásunkra Parajdra.

 

3. nap: Reggelit követően a sóvidék központjával, Parajddal ismerkedünk híresek a város határában lévő sósziklák, a bánya kiváló gyógyhely klímája miatt, itt templomot és játszóteret is kialakítottak. A só nemcsak belélegezve hatásos gyógyító, a fürdőben meleg sófürdő található, ahol lebeghetnek a sós vízben.  Segesvárra utazunk tovább, sétálunk az UNESCO Világörökség részét képező történelmi városrészben. Következő állomásunk Farkaslaka itt született Tamási Áron író, sírja a Nepomuki Szent János templom mögött található.

Ha Korondot említjük, mindenkinek a fazekasság jut eszébe, megismerjük a fazekasság rejtelmeit és a vásárban lehetőség lesz vásárolni is. Szabadidőt követően szálláshelyünkre utazunk.

 

4. nap: Reggelit követően a világ egyik legtisztább vizű tavához a Szent Anna-tóhoz utazunk, tóparti sétánkat követően Kézdivásárhelyre indulunk, a „céhek városa” névvel is illetik, a római kor óta vásárváros. Következő állomásunk Alsócsernáton, ahol a helytörténeti és tájmúzeummal ismerkedünk, mely Hauszmann Pál helytörténész magángyűjteményéből jött létre, kertjében találjuk Jókai Mór hársfáját. Innen a Nyerges-tető Nemzeti Emlékhelyre látogatunk, majd Tusnádfürdőn rövid szabadidőt töltünk el és szállásunkra utazunk.

 

5. nap: Reggelit követően hazafelé indulunk, útközben még Marosvásárhellyel ismerkedünk rövid séta keretében: régi Városháza, Kultúrpalota, Keresztelő Szent János templom. Innen már haza utazunk, érkezés késő este a kiindulási helyre.

 

Időpontok: hamarosan

Részvételi díj:  Ft/fő

 

 

 

A részvételi díj tartalmazza:

-Utazás autóbusszal,

-4 éj szállás, félpanziós ellátás,

-idegenvezetés.

 

A részvételi díj nem tartalmazza

-betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás

-Marosvásárhely, Kultúrpalota: kb. 

-Alsócsernáton, múzeum: kb. 

 

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Egyes programpontok felcserélődhetnek az esetleges nyitva tartások függvényében.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk

vissza