KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Látogatás Párizsban, Versailles-i és Loire-menti kastélyokkal

 

Párizs, a fények városa! Építészeti remekművek pedig a Versailles-ben és Loire-mentén található pompás kastélyok!

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 1-1 éjszaka tranzitszállás Saarbrücken környékén, 4 éjszaka Párizs külvárosában egyszerű szállodában 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban

Ellátás: reggeli

 

Program:

1. nap: Indulás 6:00 órakor Budapestről, Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból, a Homokórától. Folyamatos utazás Ausztrián és Németországon keresztül. Este a tranzitszállás elfoglalása Saarbrücken környékén.

2. nap: Reggeli után továbbutazás a tranzitszállásról. Párizsi programunkat autóbuszos városnézéssel kezdjük: Defense (Párizs ultramodern negyede) – Diadalív (fotószünet) – Champs-Élysées – Concorde tér (fotószünet) - Bastille tér – Új Operaház – Vendôme tér – Opera. Folytatva buszos városnézésünket, ismerkedni kezdünk a Szajna déli oldalával, felfedezzük a Latin negyedet. Déli rakpart, a bouquiniste-ek sora, Sorbonne, Pantheon, Luxembourg kert. majd utazás a szállásra, mely Párizs külvárosában lesz.

3. nap: Szabadprogram Párizsban vagy felejthetetlen fakultatív kirándulás a Loire völgyébe, a kastélyok hazájába.

Első megállónk Villandry kastélya. Villandry azon kevés Loire menti épületek közé tartozik, mely nem magáról az épületről, hanem kertjéről lett világhírű, melyet „Franciaország kertje"-ként is emlegetnek, és amely a francia nemzeti kulturális örökség egyik ékköve. Majd Amboise kastélyához utazunk, mely a Világörökség része. A kastély otthont adott a királyi udvarnak VIII. Károly és I. Ferenc idejében. A reneszánsz idején számos irodalmi és művészeti személyiség látogatta, mint például Leonardo da Vinci, aki a kastély kápolnájában nyugszik. Délután a sokak által legszebbnek tartott kastélyt, a Chenonceau-i vízikastélytnézzük meg. A kastély kivételes történelmi helyszín, a XVI. század flamand mestereinek festményeiből és faliszőnyegeiből álló gyűjteménye figyelemre méltó. Bútorzatának gazdagsága és díszítése is egyedülálló, csakúgy, mint a története... olyan asszonyok szerették, vezették és védték, akik többségének nevét jegyzi a történelem. A női kezek nyoma mindenütt jelen van, megvédte a kastélyt a harcoktól és háborúktól, és a béke szigetét hozta létre ezen a helyen.  Visszautazás a szállásra az esti órákban. Szállás ugyanott, ahol előző este.

4. nap: Reggeli után az Invalidusok Dómjában megtekintjük I. Napóleon sírját, majd az Eiffel torony megtekintése következik. Szabadidő után hajókázási lehetőség a Szajnán, majd a Pompidou Központ és a Les Halles forgatagos negyedébe látogatunk: középkori templom, üvegpalota acél keretben, "Párizs gyomra" és emberek színes kavalkádja fogad minket. Délután látogatás a világhírű műkincsgyűjteményt őrző Louvre-ban. Este utunk a Montmartre-ra vezet,  ahol a művészi világ sokszínűségében és a Sacré-Coeur bazilika nagyságában gyönyörködhetünk. Szállás ugyanott, ahol előző este.

5. nap: Reggeli után utazás a Napkirály, XIV. Lajos palotájához. Versailles az európai kastélyépítészet csúcspontja, az abszolút hatalom szimbóluma, a Világörökség része. Kastélylátogatásunk után sétát teszünk az impozáns kertben, majd visszautazás Párizsba. Délután látogatás a Notre Dame-ban, mely a város legismertebb gótikus stílusú temploma. Monumentális méreteivel és díszítettségével nagy hatást gyakorol a rá tekintőkre.  Innen utunk a közeli Sainte Chapelle-be vezet, melyben a felső kápolna hatalmas rózsaablaka és 15 hatalmas, színesüveg-táblája nyűgöz le minket. Szabadprogram. Szállás ugyanott, ahol előző este.

6. nap: Reggeli után szabadidő Párizsban. Erre az időre múzeumlátogatásokat ajánlunk. A szabadidő után utazás Saarbrücken környékére, út közben megtekintjük Reims városát, a híres koronázó katedrálissal. Az építészeti remekmű, mely az ország egyik legfontosabb gótikus temploma,  1991 óta az UNESCO Világörökség része. A tranzitszállás elfoglalása.

7. nap: Reggeli után hazautazás. Folyamatos utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Időpont: hamarosan

Részvételi díj:  Ft/fő

Fakultatív vacsora: kb. 

BBP biztosítás: 

 

Várható költségek:

2 napos múzeumi kártya Párizsban: (belépést biztosít sorban állás nélkül az alábbi nevezetességekbe: Versailles, Louvre, Invalidusok Dómja, Ste. Chapelle, Conciergerie, Rodin Múzeum)

Foglalási díjak és tárlatvezetés a Louvre Múzeumban és Versailles-ban: 

Eiffel torony: 

Loire menti kastélyok:

Villandry 

Amboise 

Chenonceau 

 

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).

 

Fakultatív programok:

Loire völgyi kastélyok  + belépőjegyek a kastélyokba

Hajókázás a Szajnán kb. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk

A csoport minimum 35 fő jelentkezésével indul

vissza