KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Provence-i barangolás

 

A csodálatos tájak és építészeti emlékek kihagyhatatlan egyvelege, F1, okkerbánya, parfümgyár...

 

 

Utazás: autóbusszal

Szállás: 1-1 éjszaka tranzitszállás Olaszországban, 3 éjszaka Avignonban 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

 

Program:

1. nap: Indulás 05:00 órakor Budapestről, a Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból, a Homokórától. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül, Olaszországi szállásunkig.

2. nap: Reggelit követően első állomásunk a csodálatos fekvésű kis városállam, Monaco hercegsége. Séta az óváros szűk utcáin, Katedrális, Hercegi Palota, valamit a F1 útvonalának egy részét is bejárhatjuk. Rövid szabadidőt követően tovább indulunk Nizza városába. Gyalogosan ismerkedünk az építészeti emlékekben gazdag várossal, a Place Massena szobraival, és a Place Garibaldival, melyek az átmenetet képezik az új és az óváros között a Városházával, Igazságügyi palota és a Casino a télikerttel, az új város a híres szállodákkal és a gótikus Notre Dame. Következő állomásunk Antibes-be, Picasso képe után „Az életörömök városa”-ba. A római időktől jelentőséggel bíró város, megőrizte kulturális javait, mediterrán hangulatát, festői szépségét, sétát és a szabadidőt követően szállásunkra utazunk.

3. nap: A napot a Gard folyónál kezdjük, a rómaiak által épített vízvezetéknél és hídrendszernél, mely az UNESCO Világörökség része, ez a Pont du Grad. Következő állomásunk az ókori műemlékekben gazdag Nimes városa, főbb látnivalói az Arénák, a szögletes Ház-templom az V. századból, felegvár. Sétánkat követően Arles-ba utazunk, „Franciaország kulturális és történelmi városa” név viselője, megismerkedünk a St Trophime katedrálissal, főbb látnivalókkal. Arles művészeket is megihletett, a városban alkotott pl van Gogh és Pablo Picasso is. Következő állomásunk a „Pápák városa”, Avignon a Notre dame katedrálissal és a Pápai palotával. Sétánkat és szabadidőt követően szálláshelyünkre utazunk.

4. nap: Azoknak akik pihenni szeretnének szabad programra nyílik lehetőség, a többiek pedig fakultatív kiránduláson vehetnek részt. Provence egykori fővárosa ma gyógyfürdőnek ad otthont, a művészetek, kutak és paloták városa Aix-en-Provence. Gyalogosan ismerkedünk a várossal. Továbbutazunk Roussillon Franciaország egyik legszebb falvába, mely a vörös szikláiról és az okkerbányákról ismert, ezek határozzák meg a város képét, színeit a világossárgától egészen a sötétvörösig. Az okkerbányászat fénykorában innen exportáltak a világ szinte minden pontjára. A nap zárásaként az olivaolaj készítésével ismerkedünk egy helyi farmon, majd szállásunkra térünk vissza.

 

5. nap: A mai napot a filmfesztiválok városának megismerésével kezdjük, ez Cannes a tengerparti sétánnyal, kikötővel, Fesztivál Palotával. Sétánkat követően a virágillat, a tiszta levegő és a parfümgyártás városába Grasse-ba utazunk, megismerkedünk a parfümgyártás művészetével és a várossal. Továbbutazva Eze Village-be érkezünk, a sziklára épült település szűk utcáit gyalogosan járhatjuk be, a kőből készült épületek középkori hangulatot idéznek, de felérve csodálatos kilátás fogadja az utazót. Szállásunkra utazunk, mely már Olaszországban lesz.

6. nap: Reggelit követően már hazafelé utazunk, rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül, a késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre a kiindulási helyre.

 

Időpontok: hamarosan

Részvételi díj:  Ft/fő

Fakultatív vacsora: /fő/alkalom

 

A részvételi díj tartalmazza:

-utazás autóbusszal,

-5 éj szállás, reggeli ellátás,

-idegenvezetés.

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

-betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás

-VOX készülék(városnézéshez):  Ft/fő

-Arles-i Amphiteátrum: kb. 

-Arles-i St. Trophime templom: kb. 

-Avignon, Pápai Palota + híd: kb. 

-Pont du Gard: kb. 

-Roussillon, okkerbánya: kb. 

- Olívafarm: kb. 

-Eze Village, botanikus kert: kb. 

 

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

 

Fakultatív programok:

Aix-en-Provence-: 

 

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk

vissza