KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Hosszú hétvége Lengyelországban – Auschwitz, Krakkó, Wieliczka-i sóbánya, Zakopane

 

Krakkó Szent II. János Pál pápa életének meghatározó városa volt. Auschwitz-ban a II. világháborúban itt elhunytakra emlékezhetünk. A Wieliczka-i sóbánya pedig méltán kapta meg az UNESCO kitüntetését.

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: A) ã: 2+3 ágyas stúdiószobákban Krakkóban közös fürdőszobával 1*-os hotelben

                   B) ã: 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban 3*-os hotelben Krakkóban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

 

Program:

 

1.nap: Indulás reggel 5:00 órakor Gyöngyösről, 6:00 órakor Budapestről. Utazás Szlovákián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés kora délután Krakkóba. Egészen estig Krakkónak szenteljük az időt, a lengyel királyok ősi fészkének, az ország kulturális fővárosának. A város műemlékei közül jópárnak magyar vonatkozása is van. Séta a szépen felújított óvárosban. Látogatás a waweli katedrálisban. Itt látható az ország védőszentjének, Szent Szaniszlónak a síremléke, valamint Szent Hedvig és Báthory István nyughelye. Tornyának ékét, a 11 tonnás Zsigmond-harangot csak kivételes alkalmakkor kongatják meg. Érdemes felmászni a meredek lépcsőkön, mert a legenda szerint, aki megkongatja a harangot, annak teljesül egy kívánsága. A waweli dombról leereszkedünk Krakkó szívéhez, a Főtérhez, ami a középkori Európa legnagyobb tere volt. Közepét a Posztócsarnok, valamint a városháza tornya uralja, a tér sarkában áll a Mária-templom, melynek a főoltára felett elhelyezkedő szárnyasoltár a gótikus fafaragó-művészet csodája. A templom egyik tornyából minden órában felhangzik a XIII. századi Krakkó elleni tatárdúlás emlékét őrző harsonaszóló, a hejnał. Szállás elfoglalása (2 éj).

 

2.nap: Reggeli után délelőtt látogatás Auschwitz-Birkenauba. Az auschwitz–birkenaui koncentrációs tábor (németül Konzentrationslager Auschwitz-Birkenau, KL Auschwitz) a legnagyobb német megsemmisítő tábor, és egy sor koncentrációs tábor neve, amely három fő táborból és 40-50 kisebb táborból állt. Nevét a közeli Oświęcim német nevéről kapta, ami Krakkótól kb. 60 kilométerre, nyugatra helyezkedik el Dél-Lengyelországban. eredetileg 50.000 hadifogoly elszállásolására és dolgoztatására épült, később ez 200.000-re emelkedett. Itt épült a tábor első gázkamrája, amit a meszeletlen téglák miatt „vörös háznak” hívtak, később egy nagyobb, lemeszelt „fehér háznak” nevezett kamrát is építettek. Az első 500-700 míg a második 800-1000 ember közös kivégzését tette lehetővé. Aki nem vesz részt a koncentrációs tábor látogatásán, annak szabadidő Krakkóban. Délután ismerkedés a város zsidónegyedével, Kazimierz-zel: régi zsinagóga, régi zsidótemető, Piac tér, Városháza.

 

3.nap: Reggeli után fakultatív kirándulási lehetőség: az Unesco Világörökség listáján szereplő, lélegzetelállító wieliczkai sóbánya megtekintése. A legenda szerint Kingának, IV. Béla magyar király lányának köszönhető, hogy sót (fehér aranyat) találtak itt. Aki nem vesz részt a fakultatív kiránduláson, annak Krakkóban szabadidő. Útközben ismerkedés a Tátra fővárosával, Zakopanéval – séta a goral faházak, a régi fatemplom és temető, valamint a sétálóutca üzletei között. Rövid szabadidő. Érkezés Budapestre/Gyöngyösre a késő esti órákban.

 

Időpont: hamarosan

Részvételi díj: 1*-os szállodában: Ft/fő, 3*-os szállodában:  Ft/fő

Vacsora: 

BBP biztosítás: 

Várható költségek:

Auschwitz-Birkenau kirándulás: 

Mária templom, Katedrális a waweli dombon, Zsinagóga és fülhallgató: 

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

 

Fakultatív programok:

Wieliczkai sóbánya: 

 

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

vissza