KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Új program-Hosszú hétvége Lengyelországban: Krakkó- Auschwitz-Zakopane

 

augusztus 27-29, 3 napos buszos utazás Krakkó-Auschwitz-Zakopane


Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 2 ágyas, fürdőszobás szállodai szobákban 3* Krakkóban, 2 éjszaka

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

 

Program:

1.nap: Indulás Gyöngyösről a kora reggeli órákban, folyamatos utazás Lengyelországig, rövid pihenőkkel, érkezést követően megkezdjük a városnézést Krakkóban: látogatás a Katedrálisban a Wawel dombon, itt látható az ország védőszentjének, Szent Szaniszlónak a síremléke, valamint Szent Hedvig és Báthory István nyughelye. Leereszkedünk Krakkó szívéhez a Főtérhez, ami a középkori Európa legnagyobb tere volt, útközben látjuk a Szent Péter és Pál templomot. A tér közepét a Posztócsarnok, valamint a városháza tornya uralja, a tér sarkában áll a Mária-templom, melynek a főoltára felett elhelyezkedő szárnyas oltár a gótikus fafaragó-művészet csodája. A templom egyik tornyából minden órában felhangzik a XIII. századi Krakkó elleni tatárdúlás emlékét őrző harsonaszóló, a hejnał. Idő függvényében folytatjuk a Flórián kapuval és a Barbakánnal, majd az Egyetemhez sétálunk, a Collegium Maius épületéhez. Szállás elfoglalása, igény szerinti vacsora elfogyasztása (2 ágyas, fürdőszobás szállodai szobákban 3* Krakkóban, 2 éjszaka).

 

2. nap: Reggeli után délelőtt látogatás Auschwitz-Birkenauba. Az auschwitz–birkenaui koncentrációs tábor (németül Konzentrationslager Auschwitz-Birkenau, KL Auschwitz) a legnagyobb német megsemmisítő tábor, és egy sor koncentrációs tábor neve, amely három fő táborból és 40-50 kisebb táborból állt. Nevét a közeli Oświęcim német nevéről kapta, ami Krakkótól kb. 60 kilométerre, nyugatra helyezkedik el Dél-Lengyelországban. eredetileg 50.000 hadifogoly elszállásolására és dolgoztatására épült, később ez 200.000-re emelkedett. Itt épült a tábor első gázkamrája, amit a meszeletlen téglák miatt „vörös háznak” hívtak, később egy nagyobb, lemeszelt „fehér háznak” nevezett kamrát is építettek. Az első 500-700 míg a második 800-1000 ember közös kivégzését tette lehetővé. A múzeum látogatás időtartama kb 3,5 óra.

Visszatérve Krakkóba délután ismerkedés a város zsidónegyedével, Kazimierz, régi zsinagóga, régi zsidótemető, szabadidő majd visszatérés a szállásra.

 

3. nap: Reggeli után elköszönünk Krakkótól, hazafelé indulunk, megállunk a Tátra fővárosában Zakopánéban, séta a goral faházak, a régi fatemplom és temető, valamint a sétálóutca üzletei között. Jó idő esetén lehetőség nyílik Gubalowka csúcsra felvonóval feljutni, szabadidőben nézelődni és vásárolni a piacon, illetve megkóstolni a finom sajtokat. Innen indulás haza, érkezés Gyöngyösre a késő esti órákban.

 

Időpont: 2021. augusztus 27-29

Részvételi díj: 48.000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal, csoportkísérő idegenvezetőt, 2 éjszaka szállást, reggelis ellátással (2 ágyas, fürdőszobás szállodai szobákban 3* Krakkóban, 2 éjszaka).

 

A részvételi díj nem tartalmazza az alábbi költségeket: fakultatív vacsorát, belépő díjakat, betegség- baleset- poggyász biztosítást, igény szerint fakultatív útlemondási biztosítást.

 

Fakultatív vacsora 12 €/fő/alkalom

 

Betegség-Baleset-Poggyász biztosítás irodánknál köthető: 560 Ft/fő/nap, 3 napra 1.680 Ft/fő

 

Várható belépő költségek:

-Krakkó városnézés helyi idegenvezetővel +belépők: Wáweli katedrális, Mária templom+ fülhallgató kb 60 PLN/fő

-Auchwitz-Birkenau kb: 85 PLN/fő

-Gubalowka felvonó kb. 25 PLN/fő

 

A belépők árát a csoport indulása előtt még egyszer pontosítjuk, mert azokat a múzeumok, látnivalók megváltoztathatják.

 

A csoport minimum 35 fő esetén indul.

 

A részvételi díj 360 HUF/EUR árfolyamig érvényes

 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Aktuális beutazási feltételek Lengyelországba: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?lengyelorszag

 

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk, egyes programpontok felcserélődhetnek a nyitva tartások függvényében.

vissza