KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Zakopane-Krakkó-Selmecbánya

 

Zakopane, a legmagasabban fekvő lengyel város, Krakkó az egykori főváros ma is fontos kulturális központ, Selmecbánya, az UNESCO Világörökség része.

Utazás: Autóbusszal:

Elhelyezés: 3 éjszaka Krakkó külvárosában vagy Wieliczkában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

 

Program:

1. nap: Indulás reggel 6:00 órakor Budapestről, a Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból, a Homokórától. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Zakopanéig, mely egyben a legmagasabban fekvő lengyel város, klímája kitűnő. Megismerkedünk a várossal, az egyedi stílusú házakkal, valamint lehetőség lesz a város melletti Gubalówka hegycsúcsra feljutni felvonóval. Továbbutazunk Krakkóba, szálláshelyünkre.

 

2. nap: Reggelit követően Krakkó városával ismerkedünk. A város műemlékei közül jópárnak magyar vonatkozása is van. Séta a szépen felújított óvárosban. Látogatás a waweli katedrálisban. Itt látható az ország védőszentjének, Szent Szaniszlónak a síremléke, valamint Szent Hedvig és Báthory István nyughelye. Tornyának ékét, a 11 tonnás Zsigmond-harangot csak kivételes alkalmakkor kongatják meg. Érdemes felmászni a meredek lépcsőkön, mert a legenda szerint, aki megkongatja a harangot, annak teljesül egy kívánsága. A waweli dombról leereszkedünk Krakkó szívéhez, a Főtérhez, ami a középkori Európa legnagyobb tere volt. Közepét a Posztócsarnok, valamint a városháza tornya uralja, a tér sarkában áll a Mária-templom, melynek a főoltára felett elhelyezkedő szárnyasoltár a gótikus fafaragó-művészet csodája. A templom egyik tornyából minden órában felhangzik a XIII. századi Krakkó elleni tatárdúlás emlékét őrző harsonaszóló, a hejnał. Majd ismerkedés a város zsidónegyedével, Kazimierz-zel: régi zsinagóga, régi zsidótemető, Piac tér, Városháza.

 

3. nap: Fakultatív programlehetőségeket kínálunk, aki ezeken nem kíván részt venni, Krakkóval ismerkedhet tovább. Délelőtt fakultatív lehetőség Auschwitz-Birkenau Múzeumlátogatás. /A múzeum a tábor két részlegét mutatja be, Auschwitz I. és Auscwitz II.-Birkenau hadifogoly-, kocentrációs-, munka és haláltábor/.

Délután az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott csodálatos Wieliczkai sóbányába látogathatunk. Egyedülálló mikroklímával rendelkezik, így a légúti betegségekben szenvedőknek kifejezetten ajánlott. A túristák által is látogatható termekből álló szakasz kb 3 km, ugyanakkor a tárnák összes hossza több mint 300 km. A földalatti barokk Szent Anna kápolnában sóból faragott szobrokat láthatunk. A bányalátogatást követően szabadidő Krakkóban, majd a szállás elfoglalása.

 

4. nap: Reggelit követően már hazafelé indulunk, útközben megállunk Selmecbányán, mely az egykori Magyar Királyság egyik legjelentősebb bányavárosa volt. Itt alakult a világ első bányászati akadémiája is. A történelmi belváros az UNESCO Világörökség része az Evangélikus Líceummal, ahol Petősi Sándor és Mikszáth Kálmán is tanult. Innen már Budapestre utazunk, a késő esti órákban érkezünk vissza a kiindulási helyre.

 

Időpontok: hamarosan

Részvételi díj:  Ft/fő

Fakultatív vacsora

 

A részvételi díj tartalmazza:

-utazás autóbusszal,

-3 éj szállás, reggeli ellátás,

-idegenvezetés.

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

-betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, -

-Mária templom, Katedrális a waweli dombon, Zsinagóga és fülhallgató: kb. 

-Gubalowka felvonó kb. 

 

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

 

Fakultatív programok:

-Auschwitz-Birkenau kirándulás: 

-Wieliczkai sóbánya: 

 

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk

vissza