KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Kastélyok nyomában bajor földön

 

Csodás "mese" kastélyokkal, bajor tavakkal ismerkedhetünk

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 1 éjszaka Salzburg környékén panzióban, 2 éjszaka a kastélyok környékén, 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

 

Program:


1. nap
: Indulás 06:00 órakor Budapestről, a Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból, a Homokórától. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Salzburgig. A barokk város az UNESCO Világörökség része, megismerkedünk a főbb látnivalókkal Mirabell kastély és parkja, melyet a világ egyik legszebb virágoskertjeként emlegetnek, sétálunk az óvárosban majd szabadidőt követően elfoglaljuk Salzburg környéki szállásunkat.

2. nap: Reggelit követően időjárás függvényében alakul programunk. Jó idő esetén Berchtesgadenbe, felvonóval a Kehlstein hegyre megyünk fel, egykor a bajor uralkodóház kedvelt nyaralóhelye volt. Hitler idejében épült a hegytetőn a Sasfészek, tiszta időben a kilátás páratlan. Ha az időjárás ezt nem engedi a világhírű visszhanggal rendelkező tóhoz látogatunk az osztrák-német határ közelébe, ez a Königsee, majd a közeli város Berchtesgaden likőrüzemébe. Következő állomásunk a XIV. Lajos tiszteletére építtetett rokokó kastély és csodálatos kertje Linderhofban. Sétát követően a Passió játékáról fafaragásairól és festett házairól híres településre Oberammergauba érkezünk, utcáin sétálva kézművesek portékáiban gyönyörködhetünk. Szabadidőt követően szállásunkra utazunk.

 

3. nap: Reggelit követően a Schwangau erőd romjaira épült Hohenschwangau kastélyhoz látogatunk, melyet II. Miksa bajor király építtetett családjának. Ugyanitt található a Walt Disney-t is megihlető „mesekastély”- Neuschwanstein, magyarul Új hattyúkő kastély, melyet II. Lajos király építtetett Richard Wagner tiszteletére, ez Németország legtöbbet fényképezett épülete is. Következő állomásunk a híres Ettali bencés kolostor, melyet Bajor Lajos német-római császár alapított, mára gótikus, barokk és rokokó stílus jegyeit is magán viseli. Az épületben ma is készítik a szerzetesek egykori receptje alapján a híres likőrt. Lehetőség van a kolostor és az apátság megtekintésére vezetett túra keretében. Majd szállásunkra utazunk.

 

4. nap: Reggelit követően a „Bajor-tenger”-hez utazunk, majd a legnagyobb szigeten megcsodáljuk a II. Lajos bajor király Versailles-i mintára épült kastélyát. Majd haza indulunk, az esti órákban érkezünk vissza Budapestre a kiindulási helyre.

 

Időpontok: hamarosan

Részvételi díj:  Ft/fő

Fakultatív vacsora: kb 

 

A részvételi díj tartalmazza:

-utazás autóbusszal,

-3 éj szállás, reggeli ellátás,

-idegenvezetés.

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

-etegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

-VOX készülék (városnézéshez) 

-Sasfészek: kb. (belépő, lift, helyi buszktg.)

-Hohenschwangau + Neuschwanstein: 

-Linderhof: kb. 

-Ettal-i kolostor: kb. 

-Herrenchiemsee: kb. (hajójegy, belépőjegy a kastélyba)

-Idegenforgalmi adó: (helyszínen fizetendő)

 

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

 

 

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk

vissza