KAPCSOLAT

Gyöngyösi iroda: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Mobil: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

Dél-Olaszország csodái

 

Sorrento –Positano- Amalfi- Capri- Anacapri- Pompei- Nápoly
7 nap/6 éjszaka


Dél-Olaszország csodái

Sorrento –Positano- Amalfi- Capri- Anacapri- Pompei- Nápoly

7 nap/6 éjszaka

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban 1-1 éjszaka oda és hazaúton tranzitszálláson 4 éjszaka Sorrento környékén

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

Program:

1. nap:

Indulás Gyöngyösről a kora reggel órákban, folyamatos utazás rövid szünetekkel, késő este érkezés, tranzitszállás elfoglalása.

2. nap:

Reggeli után a Sorrentói félszigetre utazunk, délután a kikötővárossal Sorrentoval ismerkedünk, mely egy fennsíkon helyezkedik el a Nápolyi- öböl déli partján, erdők, narancs és olajültetvények ölelésében. A város hangulatának meghatározó elemei a sikátorokban megbújó épületek és üzletek, a kávézókkal teli központ. Este a szállás elfoglalása Sorrentoban vagy környékén.

3. nap: Fakultatív program

Reggeli után a Salernoi- öbölbe indulunk az isteni partszakaszon, első megállónk Positanonál lesz ahol először gyönyörködünk a kilátásban, majd lesétálunk a városba a kikötőhöz, és hajóra szállunk.

Amalfi városában Szent András Dómját és síremlékét tekintjük meg, majd ebédszünet után Ravelloba indulunk, a Rufolo villa romjaihoz. Visszautazás a szállásra.

4. nap: Fakultatív program

Reggeli után Capri-szigetére hajózunk, itt töltjük napunkat.

Érkezéskor lehetőség van hajókirándulásra a sziget körül a híres Faraglioni sziklák felé. (külön fizetendő). Aki nem hajókázik, az a 60 percet eltöltheti a parton. Majd Capri városa következik, egyénileg ismerkedhetünk a várossal, megtekinthetjük az Augustus kertet. Innen minibusszal jutunk el Anacapriba, felkeressük a híres svéd orvos, Axel Munthe házát. Aki szeretne szabadidőben libegővel felmehet a sziget legmagasabb pontjára, hogy onnan gyönyörködhessen a kilátásban. Majd visszahajózunk Sorrentoba.

5. nap: Fakultatív program

Reggeli után Pompeibe utazunk, ahol láthatjuk az ásatások utolsóként átadott részeit, az Amfiteátrumot, a Menekülők kertjét, házakat freskókkal. Az egykor virágzó város a Vezúv i. sz. 79-ben történt kitörése során pusztult el és egyben konzerválódott is, így a feltárt részek hűen mutatják be a korabeli életet. A délutánt Nápolyban töltjük, érkezést követően buszos városnézés. A Posillipo hegyről láthatjuk a Nápolyi -öblöt, a város környéki szigeteket, magát a várost és a Vezúvot is. Majd gyalogosan folytatjuk az ismerkedést a várossal: Castel Nuovo (Anjou-vár), a Királyi Palota, a San Carlo Operaház, az Umberto-galéria, Piazza del Plebiscito- főtér. Majd tovább a Scappanapoli felé, Piazza Gesu Nuovo, Santa Chiara kolostor majolika kerengőjével. Szabadidő, követően visszautazás a szállásra.

6. nap:

Reggeli után utazás Casertába, ahol Európa egyik legszebb királyi palotáját és kertjét látogatjuk meg, mely a Nápolyi Bourbon királyok rezidenciája volt, ma az UNESCO Világörökség listáján szerepel. Este a tranzitszállás elfoglalása

7. nap:

Folyamatos utazás Magyarországra. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Időpont: 2023 július 16-22

Részvételi díj: 189.900 Ft/fő

Fakultatív vacsora: (6 vacsora) 96 €/fő

City tax: 15 €/fő

Vox készülék:

BBP biztosítás 79 éves korig 4.900 Ft/fő

Fakultatív programok

Kék Szalag útvonal :55 €/fő + belépőjegyek

Capri sziget: 75 €/fő + belépőjegyek

(A kirándulás ára tartalmazza a hajójegyet és a kisbusz költségét a szigeten)

Pompei extra- Nápoly : 45 €/fő + belépőjegyek

Várható belépők:

Kék Szalag útvonalon:

Amalfi, Dóm: kb 3 €/fő

Ravello, Villa Rufolo: kb 9 €/fő

Capri kiránduláson:

Axel Munthe villa: kb 12 €/fő

Libegő: kb 14 €/fő

Hajókirándulás a Faraglioni sziklák felé: kb 25 €/fő

Pompei extra-Nápoly kiránduláson

Pompei: kb 20 €/fő

Santa Chiara kolostor kerengője kb 7 €/fő

Caserta belépő és kisbusz szerviz a parkban kb 18 €/fő

A részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal a program szerint, csoportkísérő idegenvezetőt, 6 éjszaka szállást reggelis ellátással a fent leírtak szerint.

A részvételi díj nem tartalmazza: az igény szerinti vacsora, BBP biztosítás, Vox készülék, city tax, fakultatív programok és a belépők költségeit, melyek külön fizetendők.

A részvételi díj 420 HUF/EUR árfolyamig, illetve 800 Ft/L üzemanyagárig érvényes.

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az egyes programpontok felcserélődhetnek a nyitva tartások függvényében.

Jelentkezéskor és az utazást megelőzően kérjük, ellenőrizze az érintett, illetve célország beutazási szabályait, feltételeit a szükséges utazási okmányok és érvényességi idejük tekintetében a Konzuli Szolgálat oldalán: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazas/utazasi-tanacsok-orszagonkent

vissza