KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Észak-Olaszország gyöngyszemei: Garda tó és Milánó

 

A Garda tó Olaszország egyik legszebb természeti gyöngyszeme. Az olívatermesztés igen kiemelkedő jelentőséggel bír. Sirmione vára csábítja az idelátogatót egy sétára és hajókázásra a tavon. Milánót, ha említjük a divat, a Dóm és az Utolsó vacsora c. festmény jut eszünkbe. Ha Verona, akkor Rómeó és Júlia, illetve az évenkénti Operafesztivál ismerős.

Időpont

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 3 éj szállás Verona környékén,  2 ágyas, fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

 

Program:

1.nap: Indulás Gyöngyösről reggel 05:00 kor, Budapestről reggel 06:00 órakor Hősök tere Műcsarnok melletti parkolóból, Homokórától. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át. Késő délután érkezés Vicenzába, A 800 ezer lakosú várost a régi kézművesség tette Európa egyik legjelentősebb aranyműves centrumává, ahol napjainkban is kétszáz tonna ilyen nemes fémet dolgoznak fel. A város egyedülálló megjelenését az egyik leghíresebb olasz építésznek, a XVI. században élt Andrea Palladionak köszönheti, akinek épületei, valamint kastélyai, döntő hatást tettek az építészet fejlődésére. A látnivalók közül kiemelkedik a Teatro Olimpico, Vicenza szimbóluma, a város színháza, amely építészetileg ötvözi a romantikus, gótikus, reneszánsz és barokk stíluselemeket. Ezen túl az idelátogató gyönyörködhet a reneszánsz mester olyan további kiemelkedő műveiben, mint a Bazilika vagy a Palazzo Valmarana. A városnéző séta után szabadidő következik, majd utazás a Verona környéki szállásra, a szállás elfoglalása.

 

2.nap: Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulási lehetőség a Garda-tóhoz Utunk először Bardolinoba vezet, ahol megismerkedhetünk az olívaolaj készítés rejtelmeivel, sőt meg is kóstolhatjuk a vidék jellegzetes termékét. Továbbhaladva a tavat körülölelő úgynevezett „Gardesana” úton, Malcesinébe jutunk, melynek középkori óvárosát járjuk be. A tökéletesen helyreállított Scaligeri várban különböző kiállításokat láthatunk, a vár tornyából pedig teljes körpanorámában gyönyörködhetünk. Napunk utolsó állomásaként Sirmionéba, a Garda tó déli csücskében található hangulatos városkába látogatunk. A hely természeti szépségét és gyógyvizeit már az ókorban felfedezték. Szabad program, illetve fakultatív motorcsónak kirándulási lehetőség a tavon. Visszautazás a szállásra.

 

3.nap: Reggeli után egész napos városnézés Milánóban. A városnézés során megismerkedünk a város legfőbb látnivalóival. Elsőként a híres Dómmal, mely a világ negyedik legnagyobb székesegyháza. Az épületet 600 éven át építették és tetejéről csodás panoráma tárul szemünk elé, a szabadidő alatt aki szeretne fel tud menni. Innen néhány lépésre található a Galléria Vittorio Emmanuele, amely egy üveggel fedett csarnok elegáns üzletekkel és vendéglőkkel. Itt többek között megtalálható a híres Zucca kávézó, amely leginkább a pesti Gerbeaud-hoz hasonlítható. A csarnok végén a világhírű Scalához jutunk, amely az operaművészet vezető színháza. Innen rövid sétával érjük el a Castello Sforzesco-t, a milánói hercegség tündöklésének és bukásának szinterét. A várban ma a város egyik nagy múzeuma tekinthető meg. A közös séta után délután szabadidő Milánóban. Este visszautazás a szállásra.

 

4.nap: A hazaút során egy belvárosi romantikus séta keretében ismerkedünk Rómeó és Júlia városával, Veronával. A vörös téglaváros számos érdekes látnivalót rejteget: Piazza delle Erbe – Piazza Signoria – Scaligeri palota és kápolna – Júlia háza – Dóm – Aréna. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd Gyöngyösre.

 

Időpont: hamarosan

Részvételi díj

Vacsora kb 

Idegenforgalmi adó kb 

BBP biztosítást 

 

Várható belépők:

Vicenza, Teatro Olimpico kb. 

Garda tavi motorcsónakázás: kb. 

Bardolino, Olívaolaj Múzeum: kb. 

Milánó, Dóm kb. 

 

Fakultatív programlehetőség: Kirándulás a Garda tóhoz 

 

A részvételi díj tartalmazza:

- az utazás költségét, idegenvezetőt, szállást, reggeli ellátást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- a belépőjegyek költségét, fakultatív program költségét, a BBP biztosítást, vacsorát, idegenforgalmi adót

 

 A program minimum 35 fő jelentkezésével indul.

 

KELLEMES PERCEKET, FELEJTHETETLEN ÉLMÉNYEKET KÍVÁN A CREDO TOURS UTAZÁSI IRODA

vissza