KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Róma "Az örök város"

 

2021. szeptember 28- október 3 (6 nap/5 éjszaka)
Padova-Róma-Assisi-Perugia-Ferrara

Róma "Az örök város"

Időpont: 2021. szeptember 28- október 3 (6 nap/5 éjszaka)

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Részvételi díj: 116.500 Ft/ fő

Elhelyezés: kétágyas szállodai szobákban

1 éjszaka Bologna környékén, 3 éjszaka Róma mellett, 1 éjszaka Firenze mellett 3*-os szállodában, 2- ágyas, saját fürdőszobás szobákban

Ellátás: reggeli(5 alkalom) és vacsora (5 alkalom)

BBP biztosítás 6 napra : 3.060 Ft/fő

VOX készülék (városnézéshez 6 napra): 3.000 Ft/fő

Az ár tartalmazza: Utazás autóbusszal, 5 éj szállás, reggeli és vacsora ellátás, idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.

Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A részvételi díj nem tartalmazza: Útlemondási biztosítást, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépők, programok költségeit, Vox készülék! A részvételi díj nem tartalmazza

Várható belépők és költségek:

Padova kb 2 euró/fő

Római buszos városnézés 4 órás : 10 euró/fő

Város behajtási engedély. + idegenforgalmi adó: kb 39 euro/fő

Róma, Colosseum kívülről és Forum Romanum és kinti idegenvezetés: kb. 25 euro/fő

Vatikáni Múzeum + Sixtus kápolna,+ Szent Péter bazilika helyi idegenvezető: kb. 40 euro/fő

Róma, tömegközlekedés: kb. 12 euro/fő

Assisi Szent Ferenc Bazilika kb 3 euró/fő

Perugina csokoládé kóstolás és látogatás a gyárban 15 euró/fő

Ferarra kisvonat: kb 10 euró/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető,).

Program:

1. nap: 2021.09.28 Kedd

Indulás Gyöngyösről reggel 04.30. órakor, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül, megállóval Trojanéban, itt lehetőség lesz fánk vásárlásra, fogyasztásra. Tovább utazva késő délután érkezünk Szent Antal városába, Padovába. A belvárossal sétálva ismerkedünk, megtekintjük a híres szoborparkot, a Prato della Valle-t ahol a város híres szülöttei mellett olyanok szobrát is láthatjuk, akik itt éltek. Majd a Szent Antal bazilika megtekintése, ami a csodatévő szent kőkoporsóját rejti magában, végül Bologna környéki szállásunkra utazunk. (Szállás 1 éj Bologna környékén)

2. nap: 09.29 Szerda

Reggeli után indulás Rómába. Megérkezve városnézésünket a Falakon kívüli Szent Pál bazilikánál kezdjük, ahol a hagyomány szerint Pál apostol nyugszik. Ez Róma négy nagy bazilikájának egyike. Buszos városnézéssel folytatjuk: Piramis – Circus Maximus – Colosseum – Lateráni Szent János Bazilika – Santa Maria Maggiore Bazilika – Termini pályaudvar – Repubblica tér –Via Veneto – Borghese park – Tevere part – Milviusi híd.

A városnézés után elfoglaljuk Róma melletti szállásunkat. (Szállás 3 éj Róma mellett)

3. nap: 09.30 Csütörtök

Reggeli után egész napunkat Rómában töltjük. Ismerkedésünket az ókori Rómával a Colosseummal kezdjük, majd végigsétálunk a Forum Romanumon, a császári fórumokon és a Palatinus-dombon. Gyalogosan folytatjuk tovább: Konstantinus diadalív – Capitolium domb – Viktor Emanuel emlékmű – Trevi kút – Piazza di Spagna – Pantheon – Piazza Navona.

Napunk végén visszautazunk szálláshelyünkre.

4. nap:10.1. Péntek

Reggeli után mai Római napunkat a kereszténység központjában kezdjük, A Vatikáni Múzeumot a világ egyik leggazdagabb gyűjteményét tekintjük meg a Sixtus kápolnával, majd a Szent Péter bazilikát a pápák sírjával. Kiérve a bazilika elé megcsodáljuk az előtte elhelyezkedő csodás teret, innen pedig átsétálunk az Angyalvárhoz. Szabadidőt követően térünk vissza szállásunkra.

5. nap:10.2. Szombat

Reggeli után Assisibe Szent Ferenc városába indulunk, a város Itália egyik középkori gyöngyszeme. A világörökség részét képező Szent Ferenc-bazilika megtekintése (Szent Ferenc sírja, Giotto világhírű freskói), séta a városban, szabadidő, majd tovább utazás “Olaszország zöld szíve”-ként emlegetett tartomány központjába Perugiába.

Az etrruszkok által alapított város dombra épült, így a város egyes pontjain mozgólépcsővel lehet eljutni egyik utcáról a másikra, a nagy szintkülönbség miatt. Legszebb látnivalói a San Lorenzo katedrális, a Fontana Maggiore szökőkút, mögötte a városházával. Városnéző sétánkat követően napunk megédesítéseként ellátogatunk a Perugina csokigyárba, a Baci csokoládé szülőhelyére, ahol csokoládét is kóstolunk, innen pedig Firenze melletti szállásunkra utazunk. (Szállás 1 éj Firenze mellett).

6. nap:10.3 Vasárnap

Reggeli után indulás a Világörökség részét képező Ferraraba. A város a művészetpártoló Este család idejében élte fénykorát, megtekintjük a város jelképét a vizes árokkal körülölelt híres 'Castello Estense'-t, a középkori téglavárat, a Katedrális épületét valamint a Palazzo dei Diamantit. A reneszánsz palota épülete gyémánt alakú márványdarabokkal van kirakva. Búcsút intünk a városnak és haza indulunk. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés Gyöngyösre a késő éjszakai órákban.

 

PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

Az egyes programpontok felcserélődhetnek a nyitvatartások, látogathatóságok függvényében.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás:

Irodánkban kedvezményes áron köthetnek az utazás időtartama alatt érvényes biztosítást. A biztosítás non-stop segítséget nyújt, magyar nyelven a bajba jutottnak. Utazási irodánk az napi 560 Ft-ért korhatár korlátozás nélkül köthetnek utasaink biztosítást foglalásuk mellé.

Útjainkon az Önök érdekében, minden utasnak szükséges betegség-, baleset-, poggyászbiztosítással rendelkeznie!

Nem kötelezünk senkit arra, hogy nálunk kösse meg biztosítását, azonban útjainkon csak azok vehetnek részt, akik rendelkeznek utasbiztosítással. Ezt induláskor az idegenvezető ellenőrzi.

Az Európai Uniós Kártya nem utasbiztosítás. Nem nyújt segítséget sok olyan Európai államban sem, ahol Önt csak magánkórházban, magán orvosi rendelőben tudják ellátni. Nem nyújt fedezetet a további, esetlegesen felmerülő költségekre sem. Ilyen lehet például egy hosszasan elhúzódó kezelés, hozzátartozó kinttartózkodása, vagy a hazaszállítás megszervezése, lebonyolítása.

A bankkártyához tartozó utasbiztosítások megfelelőek, abban az esetben, ha a fent megjelölt kritériumoknak megfelelnek.

Kérjük, foglaláskor mindenképpen ellenőrizzék, hogy a bankkártyájukhoz tartozó biztosítás a fenti eseteket is beleértve nyújt-e Önöknek a nap 24 órájában, magyar nyelven segítséget biztosítási esemény kapcsán. Amennyiben nem, kérjük, legyenek szívesek gondoskodni a megfelelő biztosításról.

Az utazás ideje alatt idegenvezetőink feladata az utazáson részt vevők számára szervezett programok zavartalan lebonyolítása. Irodánk felelősséget nem tud vállalni az elmaradt programokért, akkor, amikor a biztosítás nélkül utazót kell az idegenvezetőnek rendőrségre, kórházba kísérnie, több órás várakozással. Erre nyújt segítséget a biztosítás, ezért kérünk mindenkit, hogy utasbiztosítás nélkül ne utazzon külföldre. Idegenvezetőink minden segítséget megadnak annak, aki bajba jutott, tehát senkit nem fognak magára hagyni. Azonban felelősségteljes utazásszervezést csak utasbiztosítással tudunk garantálni programjainkon.

Célország aktuális beutazási feltételeiről, szükséges okmányokról a konzuli szolgálat oldalán tájékozódhat https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

 

Szlovénián keresztül Olaszországba történő utazáshoz alkalmas úti okmányok:

személyi igazolvány vagy útlevél mely érvényes legalább a hazaérkezés napjáig. Olaszországban nem fogadják el a régi típusú (könyvformátumú) személyi igazolványt.

 

 

Páratlanutazás-Egyedül utazók figyelmébe

Az iroda által szervezett csoportos utazásoknál az egyedül utazók esetében, akik nem szeretnének társítást vállalni, az egyágyas felárral foglalhatják utazásaikat. Az egyágyas felár minden utunk esetében 6.000 Ft/éj.

Az utazás min. 40 fő részvételével indul!

vissza