KAPCSOLAT

Gyöngyösi iroda: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Mobil: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

HOSSZÚ HÉTVÉGE A BLEDI-TÓ ÉS KÖRNYÉKÉN!/SZLOVÉNIA/

 

Volcji Potok Arborétum-Ljubljana- Vogel hegy- Bohinji-tó- Bledi -tó!
2023. április 28-30 3nap/2 éjszaka

HOSSZÚ HÉTVÉGE A BLEDI-TÓ ÉS KÖRNYÉKÉN!/SZLOVÉNIA/

Volcji Potok Arborétum-Ljubljana- Vogel hegy- Bohinji-tó- Bledi -tó!

2023. április 28-30 3nap/2 éjszaka

Részvételi díj : 84.900 Ft/fő

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 2 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban Bled környékén

Szlovénia fizető eszköze: Euró

Szlovéniába történő utazáshoz alkalmas úti okmányok: személyi igazolvány vagy útlevél mely érvényes legalább a hazaérkezés napjáig.

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora

BBP biztosítás 79 éves korig 700 Ft/fő/nap 3 napra 2.100 Ft/fő

Vox készülék a programokhoz: 5 euró/fő/ 3nap

City tax/ idegenforgalmi adó: 5 euró/fő

Várható belépők:

Belépő az Arborétumba: 10 Euro/fő

Ljubljana hajókázás: kb. 12 euró/fő

Postojnai cseppkőbarlang és Predjama vára: kb. 38 euró/fő

Vogel felvonó kb. 28 euró/fő

Bledi pletnázás: kb. 15 euró/fő

A Bledi tó szigetén a templom és a torony egyénileg látogatható, kb. 11 euró/fő

Vintgar szurdok kb. 10 euró/fő

Fakultatív program

Piran-Portoroz-Postojna-Predjama: 30 Euro/fő + belépőjegy költség

Fakultatív vacsora: kb 17 euró/fő/alkalom

A részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal a program szerint, csoportkísérő idegenvezetőt, 2 éjszaka szállást reggelis ellátással a fent leírtak szerint.

A részvételi díj nem tartalmazza: az igény szerinti vacsora, city tax, BBP biztosítás, Vox készülék, és a belépők, fakultatív program költségeit, melyek külön fizetendők.

A részvételi díj összege a ma ismert árfolyam és üzemanyagár alapján került meghatározásra, amely az utazás időpontjáig változhat! (420 Ft/ 1 EUR és 700 Ft/L üzemanyagár).

Jelentkezéskor és az utazást megelőzően kérjük, ellenőrizze az érintett, illetve célország beutazási szabályait, feltételeit a szükséges utazási okmányok és érvényességi idejük tekintetében a Konzuli Szolgálat oldalán: https://konzinfo.mfa.gov.hu/.../utazasi-tanacsok...

Program:

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Gyöngyösről, folyamatos utazás pihenőkkel Volcji Potok Arborétumba! Ha több millió tulipánra gondolunk, akkor azonnal a hollandiai Keukenhof nevű tulipános kert jut eszünkbe, pedig a szlovéniai Kamnik-i arborétum sokkal-sokkal közelebb van, és ott is a Keukenhof- hoz hasonlóan hosszan kígyóznak a színes tulipánágyások… Utunk első állomása a Ljubljanától mindössze 20 km-re található Arborétum, ahol a tavaszi időszakban a híres holland Keukenhofhoz hasonlóan akár 2 millió tulipán is virágzik egyszerre. A bejárat után rögtön balra tekintve azonnal mesés látványban lesz részünk: a nyíló tulipánok mellett kanyargó ösvények, árnyékoló sátrak, üvegházak, és a távolban a gyönyörű havas hegyek, a Karavankák. A 85 hektáros területen a tulipánokon kívül 1000 rózsafajta, a télikertben kaktusz és orchideagyűjtemény majd 5000 fa várja a turistákat. Festői környezetben, patakok és tavak között, hegyekkel körbevéve sétálgathatunk a milliónyi virág között. a kicsiket játszótér is várja, de ajándékbolt, kávézó, kisvonat is hozzájárul a szórakozáshoz. Kissé távolabb szobrok, szépen nyírt gyep, formára vágott bokrok sora, és a távolban egy kis kastély... Aztán egyszer csak bálnák, majd a mozgó-morgó dinoszauruszok, különféle mesejelentek – pl. a Piroska és a farkas következik. Tovább haladva egy berendezett régi paraszt-házzal találkozhatunk, korabeli fa és vas szerszámokkal, körülötte fűszernövényes- és konyha-kertekkel. Miután kigyönyörködtük magunkat a tulipánszőnyegben, és elfogyasztottuk kávénkat, esetleg tettünk egy kört a kisvonattal a parkban, továbbindulunk utunk következő állomására, Ljubljanába.

Ljubljana, Szlovénia fővárosa, igazi európai nagyváros, a balkáni világ, a mediterrán hangulatú, jókedvű olasz zsibongás és a precíz, osztrákos rend egészséges ötvözete. A város látnivalói, folyója, a Ljubljanica, festői hidacskáival, szintén hozzájárul az összképhez. A fővárossal Ljubljanával ismerkedünk, először hajóra szállunk, hogy a vízről vegyük szemügyre a várost, majd gyalogosan folytatjuk, láthatjuk a legidősebb házat, a Szent Miklós székesegyházat, a városházát, a Hármas-hídon áthaladva a Preseren teret, rövid szabadidőt követően tovább indulunk szállásunkra. Szállás elfoglalása, igény szerinti vacsora elfogyasztása a Bled környéki szállodában (2 éjszaka)

2. nap: Fakultatív kirándulási lehetőség: Piran- Portoroz-Predjam- Postojna

Reggeli után a tengerpart legszebb városába Piranba indulunk, mely egykor a Velencei Köztársaság, majd az Osztrák-Magyar Monarchia része volt, ennek hatása érzékelhető az óváros épületein is. A főtérről elindulva juthatunk fel a Szent György templomba, ahonnan lenyűgöző kilátásban lehet részünk, az óváros utcáin keresztül elsétálhatunk a kikötőbe, fürdőzhetünk valamelyik strandon mielőtt tovább indulnánk. A buszból láthatjuk Portoroz luxuszállodáit, a rózsabokrokat és a homokos tengerpartot, mielőtt tovább indulnánk. Következő látnivalónk Predjama sziklafalra épült vára, ahol Erazem rablólovag történetével ismerkedhetünk meg majd a Postojnai cseppkőbarlangba látogatunk, a világ első földalatti kisvasútjával. A földalatti világ királynője. A barlangban különböző formájú és színű cseppköveket láthatunk, valamint itt él a ritka barlangi vakgőte, melyet „szlovéniai sárkány”-ként is szoktak emlegetni. Innen már visszautazunk szállásunkra.

3. nap:Reggeli után a Triglav Nemzeti Parkba indulunk, ahol felvonóval juthatunk fel a Vogel hegyre, hogy onnan gyönyörködhessünk a kilátásban a Júliai- Alpokra és a Bohinji- tóra. Majd a tó parti Ribcev Lazban felfedezhetjük az Aranyszarvú zerge szobrát. Innen pedig a Bledi- tóhoz vezet utunk, séta a tó körül, pletnával lehetőség a tó közepén álló sziget meglátogatására, ahol a Mária mennybemenetele templom áll. A Vintgar -szurdokhoz utazunk tovább, ahol a Radovna folyó 1600 méter hosszan kanyarog mielőtt a híd alatt a Sum vízeséssel elhagyná a szurdokot. Innen már haza indulunk. Érkezés Gyöngyösre a késő esti órákban.

A csoport indításához szükséges minimum jelentkezői létszám 35 fő.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Az egyes programpontok felcserélődhetnek a nyitva tartások függvényében!

vissza