KAPCSOLAT

1106 Budapest Tárna u 1-3 -Ideiglenes címünk, míg új irodánk elkészül

Mobil iroda: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

NYITVA TARTÁS: Hétfő-Péntek: 9:00 - 17:00, Szombat-Vasárnap: zárva

Megnyitjuk Gyöngyösi fiókirodánkat
Cím: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-17:30, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

A Balti tenger országai és Szentpétervár

 

12 napos buszos utazás, repülős csatlakozási lehetőséggel, még lehet jelentkezni


Utazás időpontja: autóbusszal 2020. június  4-15(  12 nap/11 éjszaka), repülővel 2020. június 4-13 (10 nap/9 éjszaka)

Utazás: légkondicionált autóbusszal (repülővel utazóknak repülővel és légkondicionált autóbusszal)

Elhelyezés: autóbusszal utazóknak 11 éjszaka, repülővel utazóknak 9 éjszaka szállás három csillagos szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban történő elhelyezéssel, reggelivel, igény szerint vacsorával

 

Program:

1. nap: Tata– Budapest – Varsó

Elutazás a kora reggeli órákban Tatáról. Utazás Budapesten keresztül Szlovákiába útközben többszöri pihenőkkel. Utunkat folytatjuk tovább Lengyelországba. Szállásunk Varsóban vagy környékén lesz. Repülővelérkező utasainknak transzfer a szállodába.

 

2. nap: Varsóból Vilniusba

Reggeli után rövid városnézés keretében ismerkedünk a lengyel fővárossal, Varsóval. Megtekintjük az újjáépített óvárosát, a Királyi Palotát és a Tudomány és a Kultúra palotáját (kívülről). Litvánia fővárosába, Vilniusba utazunk tovább. Szállásunk Vilniusban vagy környékén lesz

 

3. nap: Vilnius, Trakai és Riga

Reggelinket elfogyasztva, városnézés során ismerkedünk a litván fővárossal, Vilnius-al. A

hangulatos óváros barokk épületei, a Szent Szaniszló katedrális a harangtoronnyal, a városkapu (világörökség). Ezt követően Trakaiba látogatunk. Sétát teszünk a szép fekvésű település vízi várában. Az esti órákban érkezünk Rigába. Szállásunk Rigában vagy környékén lesz.

 

4. nap: Riga és Tallinn

Reggeli után a lett fővárossal, a Baltikum legszebb városával ismerkedünk. Számtalan építészeti műemlék található a városban a legkülönbözőbb korokból. Láthatjuk a Dóm épületét, Európa második legnagyobb orgonájával. A XIV. századi kastély és a középkori óváros a lőportoronnyal, kereskedőházakkal a világörökség része. Észtország fővárosa, Tallinn felé utazunk tovább. Szállásunk Tallinnban vagy környékén lesz.

 

5. nap: Tallinn és Szentpétervár

Reggelinket elfogyasztva ismerkedünk a festői Finn-öbölben fekvő várossal. Tallinn megőrizte hajdani, gazdag Hanza-város jellegét. Sétálunk látványos felsővárosában, ahonnan szép rálátás nyílik a városra és a kikötőre. Felkeressük a gótikus városközpontot. A délutáni órákban indulunk tovább Szentpétervárra. Szállásunk 4 éjszakán keresztül Szentpéterváron lesz.

 

6. nap: Szentpétervár

Megreggelizünk, majd helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk a különlegesen szép fekvésű, sok szigetre épült várossal, melyet több száz híd köt össze. Autóbuszos városnézés során láthatjuk a Nyevszkíj sugárutat, a Téli Palotát, az Izsák Székesegyházat, és a Szent Péter-Pál katedrálist. Megnézzük a Néva partján a történelemből ismert Auróra cirkálót és I. Péter híres lovas szobrát. Délutáni programunk előtt láthatjuk az Admiralitást, megállunk a Palota téren, megcsodálva a tér egységes panorámáját. Képtárlátogatás: Oroszország legnagyobb múzeumát, a Néva partján fekvő Ermitázst látogatjuk meg, – képtárlátogatás vezetéssel (világörökség). A Téli Palotával egységes stílusban épült, több épületből álló Ermitázs 125 termét a nagy európai művészet remekei foglalják el. Van Gogh, Michelangelo, Rubens, El Greco, Leonardo da Vinci, Raffaelo, Tiziano több mint nyolcezer alkotása látható itt. Nagy Katalin cárnő is itt tartotta féltett gyűjteményét.

 

7. nap: Szentpétervár

Reggeli után a városnézés folytatása.

 

8. nap: Petrodvorec és Puskin – az orosz Versailles.-Szentpétervár: amit még látni kell!

Reggelit követően Petrodvorecbe látogatunk, Páratlan panorámát nyújt a csodálatosan megkomponált park díszesen aranyló szökőkútjaival, mely I. Péter cár nyári rezidenciája volt a tengerpartra épített palota lépcsőjével, vízesésekkel és nagyszerű szobraival. A gyönyörű park, több száz szökőkúttal, ligetes sétányokkal kellemes időtöltés. Láthatjuk I. Péter cár magánszálláshelyeként szolgáló Monplaisir Palotát. Majd továbbutazunk II.Katalin kedvelt palotájához, az „orosz Versailles-hoz”, ahol világhírű festményeivel, gyönyörű szobraival, szökőkútjaival és a pompás Borostyán teremmel ismerkedünk. Délutánra visszatérünk Szentpétervárra. Megnézhetjük belülről is Szentpétervár legjelentősebb templomát, az Izsák Székesegyházat. Elkápráztató a székesegyház belső terének gazdag művészi kiképzése. Megnézzük a II. Sándor emlékére épült Vérző Megváltó Templomát. Elkápráztatja a látogatót a féldrágakövek hatalmas mennyiségének ilyen művészi felhasználása. Késő este a Néva partjára érkezünk és hajóra szállunk. A hidak megnyitását ajánljuk a Néváról! A folyóról Szentpétervár egy másik arcát ismerheti meg, körpanorámaként élvezheti a kivilágított város látványát. A hidak megnyitása a nyári éjszakák csúcspontját jelenti, miközben a városban sétáló turisták és szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek, élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem végződik”…

 

9. nap: Szentpétervár–Pskov–Riga

Elhagyjuk a paloták városát és Lettország felé folytatjuk utunkat. A vikingek (varégok) keleti

kereskedelmi útvonalai mentén fekvő Pskovba érkezünk, mely Oroszország egyik legrégibb városa, fontos kereskedelmi hely, már a X. sz.-ban település volt. (Alapítását Szent Olgának tulajdonítják.) Számtalan temploma közül megtekintjük a Velikaja-folyó partján álló Kreml épületét, mely már 1323-ban is állott. Rövid pihenő után Rigába utazunk, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

 

10. nap: Riga–Rundale kastélya–Kaunas

Repülős utasainknak menetrendtől függően szabadidő, majd transzfer a rigai repülőtérre, hazautazás. Elfogyasztva reggelinket Rundale kastélya felé teszünk kitérőt. A háromszárnyú épület ma állami rendezvényeknek ad otthont. Látogatást teszünk a kastély termeiben és szépen rendezett parkjában is. Litvániába érkezve meglátogatjuk a Keresztek hegyét (kívánságok ezreinek keresztje), mely hívőknek és nem hívőknek egyedülálló élményt nyújt. Kaunasba Litvánia második legnagyobb városába utazunk. Rövid városnézés, séta a belvárosban. Szállásunk Kaunasban vagy környékén.

 

11. nap: Czestochowa

Reggeli után Kaunastól Lengyelország, felé indulunk. Felkeressük a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyét, Czestochowát. Évente 4-5 millióan keresik fel a híres Fekete Madonnát. Szállásunk Czestochowában vagy környékén lesz.

 

12. nap: Czestochowa -Krakkó–Tata

Reggelink elfogyasztása után Krakkóba utazunk. Séta az óvárosban: főtér látnivalói (a világörökség része) Posztócsarnok, Mária templom. Tovább utazva Szlovákián keresztül hazafelé indulunk. Hazaérkezés a kiindulási helyre az esti órákban.

 

Időpont: 2020. június 4-15 (repülővel június 4-13)

Részvételi díj busszal: 248.500 Ft/fő

Repülős csatlakozáshoz repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! Kidolgozás alatt.

11 db vacsora: 57.100 Ft/fő

9 db vacsora: 42.700 Ft/fő

Egyágyas felár autóbusszal: 90.000 Ft/fő

Egyágyas felár repülővel 80.000 Ft/fő

Vízumköltség: a konzuliszolgálat jelenleg érvényes tájékoztatása szerint (2019.09.30)

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?oroszorszag

Október 1-jén életbe lép az a vízumkönnyítési rendelet, amely szerint lehetővé válik egy új típusú vízum igénylése Oroszországba. Az új vízum egyszeri üzleti és turistacéllal igényelhető elektronikus úton, ingyenes lesz és egy hónapnyi érvényességen belül 8 nap tartózkodást tesz lehetővé Szentpéterváron és Leningrád megyében.

 

BBP biztosítás busszal: 7.100 Ft/fő (2019-es ár)

BBP biztosítás repülővel: 6.100 Ft/fő (2019-es ár)

Hajózás a Néván és hidak megnyitása 6.500 Ft/fő

Belépők: kb 180 € és 65 PLN (2019-es ár, forintban kifejezett értéke kb 65.400 Ft)

Vox készülék 6.000 Ft/fő

 

A részvételi díj útlemondási biztosítást nem tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

 

Részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, 11 illetve 9 éjszaka szállást 2 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban történő elhelyezéssel, reggelis ellátással, csoportkísérő idegenvezetőt.

 

Igény szerinti vacsora, belépők, BBP biztosítás, Storno biztosítás, repülős utazás esetén repülőjegy és reptéri illeték külön fizetendők. A belépők összegét még pontosítani fogjuk és azt EUR-ban ill PLN-ben fogjuk kérni az utasoktól.

 

Az egyes programpontok felcserélődhetnek az esetlege nyitva tartások függvényében.

 

Minimális jelentkezői létszám, mely az utazás indításának feltétele:

35 fő

 

Jelentkezés: az utasadatok megadásával és 100.000 Ft/fő előleg befizetésével kérjük 2020. február           15-ig, email címünk: credotours@t-online.hu

Jelentkezéshez szükséges adatok:

-teljes név ahogy az útlevélben szerepel, vagy szerepelni fog

-születési dátum

-lakcím

-telefonszám

-email cím

-útlevél száma, érvényességi ideje, ha a jelentkezés pillanatában nem áll rendelkezésre, később pótolható. Fontos Magánútlevél elvárt érvényessége: a vízum érvényességi időpontjától számított 6 hónap. a vízumra a 2020. június 8-12 dátumra lesz szükség. Az útlevélben kell legyen 2 üres oldal, valamint  a vízumhoz szükséges 6 hónapnál ne régebbi fénykép.

 

Érintett országok útiokmány és egészségügyi előírásairól:

Lengyelország

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?lengyelorszag

 

Beutazási, tartózkodási feltételek:

Az itt közölt adatok tájékoztató jellegűek!

Beutazási feltételek:

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba:

-Magánútlevél: IGEN Elvárt érvényessége:  Az utazás utolsó napjáig.                  

-Ideiglenes útlevél: IGEN (Csak konzul állít ki!) Elvárt érvényessége: Az utazás utolsó napjáig. További információt az alábbi linken talál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utlevel

-Személyi igazolvány: IGEN Elvárt érvényessége: Az utazás utolsó napjáig.

-Ideiglenes személyi igazolvány: IGEN Elvárt érvényessége: Az utazás utolsó napjáig.

-Régi típusú (könyv formátumú) személyi igazolvány:        NEM              

-Vezetői engedélyek, Anyakönyvi kivonatok:          NEM úti okmányok               

-Lejárt úti okmány (magánútlevél, személyi igazolvány):    NEM              

 

Kiskorúak beutazása:

Konkrét szabályozás nincs erre vonatkozóan Lengyelországban. Azonban javasolt, hogy az utazó gyermek rendelkezzen szülei hozzájáruló nyilatkozatával, benne a legfontosabb elérhetőségekkel (kiskorú, kísérő, szülők születési adatai; a kiskorú utazásra jogosító okmányának száma; a külföldi tartózkodás célja, pontos helye), lengyel, de legalább angol nyelven kiállítva és letanúzva.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/download/2/39/c0000/Szuloi_meghatalmazas_formanyomtatvany.pdf 

 

Vízum:

Vízum turista célú beutazás esetén: Vízum beszerzése NEM szükséges.

 

Magyar állampolgárok számára 2004. május 1-jétől teljesen megszűnt a vízumkötelezettség, függetlenül attól, mi a beutazás célja és mennyi annak időtartama.

 

Magyarország Nagykövetsége Varsó

Cím: 00-559 Warszawa, ul. Fryderyka Chopina 2.

Telefon: (00 48) (22) 537 56 60

Fax: (00 48) (22) 621 85 61

Misszióvezető: Kovács Orsolya Zsuzsanna

Nagykövetség titkársága: mission.vao[at]mfa.gov.hu

Konzuli ügyek: consulate.vao[at]mfa.gov.hu

Gazdasági ügyek: trade.vao[at]mfa.gov.hu

 

Gond esetén a nap 24 órájában elérheti a Varsói Magyar Konzuli Hivatalt. Munkaidőben a 00-48-22-537-5660 telefonszámon, munkaidőn túl a konzuli tájékoztatási és vészhelyzeti ügyeleti telefonvonalon:

 

Magyarországról ingyenesen a 06-80-36-80-36 zöldszámon, amely a Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központunkban, Budapesten van.

Külföldről a +36-80-36-80-36,

illetve WhatsApp – +36-30-36-36-111 – és Viber – +36-30-36-36-555 – platformokon elsősorban szöveges üzenetek formájában.

 

Litvánia

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?litvania

 

Beutazási, tartózkodási feltételek:

Az itt közölt adatok tájékoztató jellegűek!

Beutazási feltételek:

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba:

-Magánútlevél: IGEN Elvárt érvényessége:  Az utazás utolsó napja                     

-Ideiglenes útlevél: IGEN (Csak konzul állít ki!) Élvárt érvényessége:

További információt az alábbi linken talál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utlevel

-Személyi igazolvány: IGEN Elvárt érvényessége:  Az utazás utolsó napja

-Ideiglenes személyi igazolvány: IGEN Elvárt érvényessége: Az utazás utolsó napja

-Vezetői engedélyek, Anyakönyvi kivonatok:          NEM úti okmányok               

-Lejárt úti okmány (magánútlevél, személyi igazolvány):    NEM              

 

Figyelem! Jogosítványt beutazásra a litván hatóságok nem fogadnak el!

 

Kiskorúak beutazása:

Litvánia nem támaszt semmilyen különleges feltételt kiskorúak beutazásához az ország területére. Javasoljuk azonban ebben az esetben is szülői hozzájáruló nyilatkozat (vagy gyámhatósági hozzájárulás) beszerzését. A nyilatkozat tartalmazza a hozzájáruló(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát, valamint a hozzájáruló(k) aláírását. A nyilatkozatot két tanú vagy közjegyző előtt javasolt megtenni. A nyilatkozatot célszerű angol nyelvre lefordítani vagy eleve angolul elkészíteni.

 

A schengeni tagállamok területéről érkező állampolgároknak - kiskorúaknak és nagykorúaknak egyaránt - érvényes útiokmánnyal (útlevél, vagy személyi igazolvány) kell rendelkezniük.

 

Vízum:

Magyar állampolgárok vízummentesen három hónapos időtartamig tartózkodhat Litvániában. A három hónapos időtartam félévenként egyszer alkalmazható. A beutazás érvényes útlevéllel, valamint személyazonosításra alkalmas EU-standard okmánnyal (személyi igazolvány, de NEM jogosítvány) ebben az esetben az összes, jelenleg Magyarországon érvényes személyi igazolvány használatával lehetséges. Célszerű, ha az úti okmány nem régebbi tíz évesnél. A schengeni tagállamok területéről érkező állampolgároknak - kiskorúaknak és nagykorúaknak egyaránt - érvényes útiokmánnyal (útlevél, vagy személyi igazolvány) kell rendelkezniük.

 

Közegészség, egészségügyi helyzet: Litvániában az átlagos európai közegészségügyi helyzet jellemző, a beutazás nem jelent megnövekedett biztonsági kockázatot. Nincs jelenleg influenzajárvány, amellyel számolni kellene.

 

Magyarország Nagykövetsége Vilnius

Cím: Jogailos gatve 4, 01116 Vilnius

Előhívó: 00 370 5

Telefon: 269 0038

Fax: 269 0039

Nagykövet: Diczházi Gábor

 

Lettország

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?lettorszag

 

Beutazási és tartózkodási feltételek:

Az itt közölt adatok tájékoztató jellegűek!

Az Európai Unió polgárainak és családtagjainak Lettországba történő belépéséről

Beutazási feltételek:

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba:

-Magánútlevél: IGEN Elvárt érvényessége: Az utazás utolsó napjáig.

-Ideiglenes útlevél: IGEN (csak hazatérésre) (Csak konzul állít ki!) Elvárt érvényessége:

Az utazás utolsó napjáig. További információt az alábbi oldalon talál: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utlevel

-Személyi igazolvány: IGEN Elvárt érvényessége:  Az utazás utolsó napjáig. 

-Ideiglenes személyi igazolvány: NEM

-Régi típusú (könyvformátumú) személyi igazolvány: NEM

-Vezetői engedélyek, Anyakönyvi kivonatok: NEM úti okmányok

-Lejárt úti okmány (magánútlevél, személyi igazolvány): NEM

 

Kiskorúak beutazása:

Bár a lett jogszabályok nem tartalmaznak külön rendelkezéseket arra az esetre, ha valamely kiskorú felnőtt kíséretében ugyan, de szülei vagy valamely szülője nélkül utazik, javasoljuk ilyenkor is szülői hozzájáruló nyilatkozat (vagy gyámhatósági hozzájárulás) beszerzését. A nyilatkozat tartalmazza a hozzájáruló(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát valamint a hozzájáruló(k) aláírását. A nyilatkozatot két tanú, vagy közjegyző előtt javasolt megtenni. A nyilatkozatot célszerű angol nyelvre lefordítani vagy eleve angolul elkészíteni.

 

A kiskorúaknak is érvényes úti-okmánnyal (útlevél vagy személyi igazolvány) kell rendelkezniük.

 

Vízum:

Vízum turista célú beutazás esetén: NEM szükséges.

 

Közegészség, egészségügyi helyzet:

Lettországban az egészségügyi, higiéniai viszonyok megfelelnek az Európai Unióban uralkodó általános szabályoknak és követelményeknek.

 

Magyarország Nagykövetsége Riga

Cím: Lettország, LV-1010, Riga, Baznicas iela 20/22.

Telefon: + 371 672 175 00 telefonközpont (munkaidőben)

Misszióvezető: Bányai Ferenc

Email: mission.rix[at]mfa.gov.hu

Időeltolódás: +1 óra

 

Gond esetén a nap 24 órájában elérheti a Rigai  Magyar Konzuli Hivatalt. Munkaidőben a + 371 672 175 00  telefonszámon, munkaidőn túl a konzuli tájékoztatási és vészhelyzeti ügyeleti telefonvonalon:

 

Magyarországról ingyenesen a 06-80-36-80-36 zöldszámon, amely a Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központunkban, Budapesten van.

Külföldről a +36-80-36-80-36,

illetve WhatsApp – +36-30-36-36-111 – és Viber – +36-30-36-36-555 – platformokon elsősorban szöveges üzenetek formájában.

 

Észtország

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?esztorszag

 

Beutazási, tartózkodási feltételek:

Az itt közölt adatok tájékoztató jellegűek!

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányok valamelyikével utazhatnak be az országba:

-Magánútlevél: IGEN Elvárt érvényessége: Az utazás utolsó napjáig

-Ideiglenes útlevél: IGEN (Csak konzul állít ki!) Elvárt érvényessége: Az utazás utolsó napjáig

-Személyi igazolvány: IGEN Elvárt érvényessége: Az utazás utolsó napjáig

-Ideiglenes személyi igazolvány: IGEN Elvárt érvényessége: Az utazás utolsó napjáig

-Régi típusú (könyv formátumú) személyi igazolvány: NEM

-Vezetői engedélyek, Anyakönyvi kivonatok: NEM úti okmányok

-Lejárt úti okmány (magánútlevél, személyi igazolvány):    NEM              

 

Kiskorúak beutazása

A hatályos észt jogszabályok nem tartalmaznak szülői kíséret nélküli kiskorúkra vonatkozó előírásokat. Alapelv, hogy a kiskorúnak legyen érvényes útlevele, ill. személyazonosító igazolványa.

 

Vízum:

Vízum turista és egyéb célú beutazás esetén: Vízum beszerzése nem szükséges.

 

Közegészség, egészségügyi helyzet: Az ország higiéniai viszonyai megfelelnek az EU átlagának, de a kistelepüléseken, az elzárt helyeken az állapotok változók.

 

Kullancs:

Észtország egyes területein meglehetősen sok kullancs található. A kullancsveszély Észtországban általában áprilistól októberig tart. A kullancsok akkor válnak aktívvá, amikor a felszíni hőmérséklet eléri az 5-7 C fokot. Védekezésképp természetjáráskor érdemes hosszú ujjú ruhát viselni, a nadrágszárat pedig begyűrni a cipőbe vagy a csizmába. A veszélyeztetett területen való tartózkodást követően az utasnak szükséges a testének egész felületét átvizsgálnia. Ha kullancsot talál, és annak szakszerű eltávolításakor a feje bennmarad a bőrben, azonnal orvoshoz kell fordulni, mert a fertőzés megelőzésében pár óra is fontos lehet. A kullancsok észtországi előfordulásához jó támpontot találnak az alábbi linken (angolul): https://ecdc.europa.eu/en/publications-data/country-profile-estonia-tick-borne-encephalitis-tbe

 

Magyarország Nagykövetsége Tallinn

Cím: Tallinn 10130,

Piiskopi 2, Észtország

Telefon (munkaidőben): (+ 372) 644 0131

Misszióvezető: Forrai Kristóf

Email: mission.tal[at]mfa.gov.hu

Időeltolódás: +1 óra

 

Gond esetén a nap 24 órájában elérheti a Tallinni Magyar Konzuli Hivatalt. Munkaidőben a (+ 372) 644 0131 telefonszámon, munkaidőn túl a konzuli tájékoztatási és vészhelyzeti ügyeleti telefonvonalon:

 

Magyarországról ingyenesen a 06-80-36-80-36 zöldszámon, amely a Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központunkban, Budapesten van.

Külföldről a +36-80-36-80-36,

illetve WhatsApp – +36-30-36-36-111 – és Viber – +36-30-36-36-555 – platformokon elsősorban szöveges üzenetek formájában.

 

Oroszország

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?oroszorszag

 

Beutazási, tartózkodási feltételek:

Az itt közölt adatok tájékoztató jellegűek!

Beutazási feltételek:

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányokkal utazhatnak be az országba:

-Magánútlevél: IGEN Elvárt érvényessége:  A vízum érvényességi időpontjától számított 6 hónap.                   

-Ideiglenes útlevél:     NEM              

-Személyi igazolvány:            NEM              

-Ideiglenes személyi igazolvány:       NEM              

-Régi típusú (könyvformátumú) személyi igazolvány:         NEM              

-Vezetői engedélyek, Anyakönyvi kivonatok:          NEM úti okmányok               

-Lejárt úti okmány (magánútlevél, személyi igazolvány):    NEM              

 

Kiskorúak beutazása:

Az orosz idegenrendészeti szabályok csak az orosz állampolgárságú kiskorúakra nézve rendelkeznek egyértelműen, Oroszországba szülői kíséret nélkül beutazó külföldi kiskorúak beutazásához nem írják elő kötelező érvénnyel a szülői hozzájárulást. Ennek ellenére, határátlépésnél kérhetik annak igazolását, hogy a szülők engedélyezték a gyermek kíséret nélküli vagy más személlyel történő utazását. A nyilatkozatot a szülők közjegyző előtt is megtehetik (orosz vagy angol nyelvű fordítás szükséges), vagy a magyar határrendészeti szerveknél használatos formanyomtatvány bemutatása is elegendő lehet.

 

2019. július 1-jétől Magyarország állampolgárai, akik az oroszországi Kalinyingrád megyébe terveznek utazni, elektronikus vízumot igényelhetnek a következő weboldalon: http://electronic-visa.kdmid.ru/index.html

 

Az elektronikus vízum díjmentes, 30 napon belül maximum 8 napot lehet Kalinyingrád megye területén tartózkodni.

 

Az elektronikus vízum érvényességét az alábbi honlapon tudják ellenőrizni: http://evisacheck.kdmid.ru.

 

2019. október 1-jétől Szentpétervárra és Leningrád megyébe teendő utazáshoz is lehet elektronikus vízumot igényelni, szintén a fenti oldalon. A részletes feltételekről, kérjük, tájékozódjanak körültekintően (előzetes információk szerint: üzleti és turista cél, távozástól számítva 6 hónapig érvényes útlevél két üres oldallal, elektronikus fotó, biztosítás).

 

Közegészség, egészségügyi helyzet: Magyar állampolgárok részére a hatályos kétoldalú szociális biztonsági egyezmény értelmében a sürgősségi ellátás Oroszországban elvben ingyenes, de ekkor is kérhetnek bizonyos „gondozási díjat”, egyéb esetekben az orvosi ellátásért fizetni kell. A vízumkiadás feltétele az érvényes utazási biztosítás annak érdekében, hogy szélesebb körben is biztosított legyen az ellátás baleset vagy betegség esetén. Az oroszországi közegészségügy színvonala változó, a fizetős magán egészségügyi intézmények színvonalas szolgáltatást nyújtanak.

 

Az Oroszországba látogatók járványveszélynek nincsenek kitéve. Időről-időre jelennek meg azonban híradások hepatitisz fertőzésekről, ezért ilyen védőoltás felvétele ajánlott. Bővebb tájékoztatást az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján találnak.

 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vonatkozó orosz statisztikák szerint, Oroszország egyes területein, így az uráli és szibériai körzetekben a HIV fertőzöttek száma akár kétszeresen is meghaladhatja az országos átlagot.

 

A vezetékes vizet elsősorban tisztálkodásra használják, fogyasztásra pedig lehetőleg palackozott vizet vásároljanak

 

Magyarország Nagykövetsége Moszkva

Cím: ul. Moszfilmovszkaja 62. Moszkva 115127

Telefon: +7 495 641 7500

Fax: +7 495 641 7520

Nagykövet: Konkoly Norbert

Email: mission.mow[at]mfa.gov.hu

 

Gond esetén a nap 24 órájában elérheti a Moszkvai Magyar Konzuli Hivatalt. Munkaidőben a +7 495 641 7500; +7 499 418 0266 telefonszámon, munkaidőn túl a konzuli tájékoztatási és vészhelyzeti ügyeleti telefonvonalon:

 

Magyarországról ingyenesen a 06-80-36-80-36 zöldszámon, amely a Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központunkban, Budapesten van.

Külföldről a +36-80-36-80-36,

illetve WhatsApp – +36-30-36-36-111 – és Viber – +36-30-36-36-555 – platformokon elsősorban szöveges üzenetek formájában.

 

Magyarország Főkonzulátusa Szentpétervár

Cím: 191025, Szentpétervár ul. Marata 15.

Előhívó: 00-7-812

Telefon: 312-64-58, 312-67-53

Fax: (00 7 812) 312 64 32

Misszióvezető: Nagy Gábor Ferenc

Email: mission.spt[at]mfa.gov.hu

 

Gond esetén a nap 24 órájában elérheti a Szentpétervári Magyar Konzuli Hivatalt. Munkaidőben a 00-7-812-312-64-58 telefonszámon, munkaidőn túl a konzuli tájékoztatási és vészhelyzeti ügyeleti telefonvonalon:

 

Magyarországról ingyenesen a 06-80-36-80-36 zöldszámon, amely a Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központunkban, Budapesten van.

Külföldről a +36-80-36-80-36,

illetve WhatsApp – +36-30-36-36-111 – és Viber – +36-30-36-36-555 – platformokon elsősorban szöveges üzenetek formájában.

 

Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatása utazással kapcsolatos egészségügyi tájékoztatás, védőoltások: http://www.oek.hu/oek.web?to=852&nid=210&pid=1&lang=hun

vissza