KAPCSOLAT

Gyöngyösi iroda: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Mobil: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

MONTENEGRO NYARALÁSSAL

 

Mostar- Dubrovnik- Budva- Herceg Novi- Szarajevó
2023. szeptember 2-8-ig 7nap/6 éjszaka


MONTENEGRO NYARALÁSSAL

Mostar- Dubrovnik- Budva- Herceg Novi- Szarajevó

2023. szeptember 2-8-ig 7nap/6 éjszaka

Részvételi díj : 169.500 Ft/fő

Felszállási lehetőségek: Gyöngyössolymos, Markaz, Abasár, Gyöngyös, Hatvan, Bag Gödöllő, Budapest.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 2-3 ágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Montenegró fizető eszköze: Euró

Montenegróban történő utazáshoz alkalmas úti okmányok: személyi igazolvány vagy útlevél mely érvényes legalább a hazaérkezés napjáig.

Ellátás: Reggeli, a budvai szállodában svédasztalos reggeli és vacsora! Oda és hazaúton a tranzit szálláson igény szerint vacsora!

Betegség, baleset-poggyász biztosítás 79 éves korig 700 Ft/fő/nap, 7 napra 4.900 Ft/fő

Vox készülék/fülhallgató/ a programokhoz kötelező: 4 napra 10 euró/fő- kötelező

Bosnyák belépési illeték 18 euró/fő- kötelező

Üdülőhelyi illeték 12 euró/fő- kötelező

Budva városbelépő 2 euró/fő

Fakultatív vacsora a tranzit szálláson Mostarban kb 15 euró/fő

Fakultatív vacsora haza felé a tranzit szálláson Jablanicában kb 16 euró/fő

Várható belépők:

Mostar dzsámi kb 6 euró/fő

Kravica vízesés kb 10 euró/fő

Dubrovnik városbelépő, helyi idegenvezető, hajózás kb 25 euró/fő

Fakultatív programok:

- Kotori öböl fakultatív program, belépőkkel, vox készülékkel kb 55 euró/fő

+ fakultatív ebédelési lehetőség a hajón 15 euró/fő

- Njegus- Lovcen- Cetinje fakultatív program belépőkkel, vox készülékkel kb 30 euró/fő

Program:

1. nap Indulás a megadott helyekről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás után érkezés Mostar-ba a délutáni órákban. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a Ferences templom és kolostorral, a Görbe pallóval, átsétálunk az Öreg-hídon, hallgatjuk a rézművesek kopácsolását a Neretva fölött sétálva, megnézzük Koski Mehmet pasa dzsámiját, a piacon vásárolhatunk a híres színes mézekből és kiváló fügelekvárokból, majd szabaidő után fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában. Szállásfoglalás 1 éjszaka 3 csillagos panzióban.

2. nap: Reggeli után a Kravica vízesést útba ejtve utazás az Adria ékszerdobozához, Dalmácia fővárosába, Dubrovnikba. Helyi idegenvezetővel megnézzük az óvárost, belépve a Pile kapun, Onofrió kút, Klarisszák kolostora, Stradun, Rektori palota, Katedrális megtekintése után panoráma hajókirándulásra indulunk, hogy láthassuk a tengerről is a fantasztikus erődöt. Hagyunk szabadidőt, hogy kedvükre napozhassanak, majd tovább indulunk Montenegró irányába. Vacsora és szállásfoglalás az esti órákban Budván.

3. nap: Reggeli után délelőtt fakultatív közös séta a Budva óvárosába, majd egész napos strandolási lehetőség a Slovenska Plaza-n. Este vacsora.

4. nap: Reggeli után fakultatív egész napos hajókirándulás a Kotori Öbölben. Tivatból indulunk, kikötünk a Szirti Madonna szigetén, megnézzük a kegytemplomot, onnan áthajózunk Perastba, egész Montenegró legszebb, barokk városába, majd innen hajózunk tovább Kotorba, ahol piacozunk, majd a városkapun belépve ismerkedünk a velenceiek és a Monarchia által egyaránt elfoglalt óvárosi utcácskákkal, templomokkal, terekkel. Fakultatív ebéd lehetőség a hajón. Innen vissza Tivatba, majd utazás Budvára vacsorázni. Aki nem szeretne részt venni a fakultatív kiránduláson, az egész nap a tengerparton fürödhet!

5. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Njegusba indulunk a Lovcen nemzeti park érintésével, hogy a messze földön híres sonkát megkóstoljuk. Innen a történelmi fővárosba, Cetinjébe látogatunk, ahol kitárul előttünk Nikola király palotájának kapuja is. Egy kis városi sétát, kávézást követően már Budvára indulunk tovább, hogy a délutáni órákat a tengerparton tölthessük. Este vacsora a szálláson. Aki nem szeretne részt venni a fakultatív kiránduláson, az egész nap a tengerparton fürödhet!

6. nap: Reggeli után elhagyjuk tengerparti bázisunkat, de még nem búcsúzunk az Adriától. Herceg Noviba látogatunk, ahol megnézzük az Óratornyot, Szt Mihály arkangyal templomot, a Szt Jeromos templomot, a Véres erődöt, a Tengeri erődöt, majd Tvrtko király lábai előtt intünk búcsút a tengernek. A hangulatos kisvárosból Trebinje irányába haladunk tovább, majd Mostar érintésével jutunk el Jablanicába, ahol a Balkán egyik leghíresebb fogadójában, ahol maga Tito is többször megfordult, lesz lehetőségünk sült bárányt kóstolni (természetesen, aki nem bárányt enne, az tud miből választani) Innen irány Szarajevó, ahol a késő esti órákban foglaljuk el szállásunkat.

7. nap: Reggeli után városnéző sétára indulunk Bosznia Hercegovina fővárosában. Az emlékezés lángjánál kezdjük a sétát, majd a Szarajevó „váci utcáján”, a Ferhadijan folytatjuk, megnézzük a városi piacot, a Szűz Mária katedrálist, Jézus Szent szíve templomot, Ferhat bég dzsámiját, majd a Bascarsija, az óváros következik. Itt Gazi Husrev bég bezisztánja fogad minket, lesétálunk a Miljacka partjára, megnézzük a Lati n hidat, ahol Gavrilo Princip Ferenc Ferdinándra és feleségére támadt, de vár minket a Sahat kula, Gazi Husrev bég dzsámija, a rézművesek utcája, a világ legjobb burekese, isteni kávék és a Sebilj kút is. Adéli órákban indulunk haza, hogy Zenica, Maglaj, Doboj útvonalon, Eszék

érintésével az esti órákban hazaérjünk.

A részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal a program szerint, csoportkísérő idegenvezetőt, 6 éjszaka szállást reggelis ellátással, a 4 budvai éjszakán vacsorás ellátással a fent leírtak szerint. Budván svédasztalos reggeli és vacsora.

A részvételi díj 400 Ft/ Eur árfolyamig és 600 Ft/L üzemanyagárig érvényes.

A részvételi díj nem tartalmazza: a fakultatív vacsora, belépési, üdülőhelyi illeték, vox készülék, városbelépő, BBP biztosítás, fakultatív program és a belépők költségeit, melyek külön fizetendők.

Jelentkezéskor és az utazást megelőzően kérjük, ellenőrizze az érintett, illetve célország beutazási szabályait, feltételeit a szükséges utazási okmányok és érvényességi idejük tekintetében a Konzuli

Szolgálat oldalán. https://konzinfo.mfa.gov.hu/.../utazasi-tanacsok...

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az egyes programpontok felcserélődhetnek a nyitva tartások függvényében!

vissza