KAPCSOLAT

Gyöngyösi iroda: 3200 Gyöngyös Török Ignác u 28
Nyitva Hétfő: 10:00-16:00, Szerda: 10:00-16:00, Péntek: 10:00-14:00
Tel: +36 30 305 6045

Mobil: +36-70-327-4900

Mészáros Attila, buszbérlés mobil: +36-30-929-9283

E-mail:credotours@t-online.hu

Facebook-on: Credo Tours Utazási Iroda hivatalos oldala

VIRÁGKARNEVÁL ÉS CITROMFESZTIVÁL A FRANCIA RIVIÉRÁN

 

Eze- Grasse- Cannes- Nizza- Monaco- Monte Carlo- Menton- San Remo- Verona-Vicenza!
2024. február 26- március 2 6nap/5 éjszaka


VIRÁGKARNEVÁL ÉS CITROMFESZTIVÁL A FRANCIA RIVIÉRÁN!

Eze- Grasse- Cannes- Nizza- Monaco- Monte Carlo- Menton- San Remo- Verona-Vicenza!

2024. február 26- március 2 6nap/5 éjszaka

Részvételi díj : 189.500 Ft/fő

Felszállási lehetőségek: Gyöngyössolymos, Markaz, Abasár, Gyöngyös, Hatvan, Bag Gödöllő, Budapest.

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, igény szerint vacsora!

Franciaország fizető eszköze: Euró

Franciaországba történő utazáshoz alkalmas úti okmányok: személyi igazolvány vagy útlevél mely érvényes legalább a hazaérkezés napjáig.

Betegség, baleset-poggyász biztosítás 79 éves korig 700 Ft/fő/nap, 6 napra 4.200 Ft

Vox készülék/fülhallgató/ a programokhoz kötelező: 12 €/fő

+ fakultatív vacsora

+ belépők

Várható belépők:

- Le Jardin Exotique belépő (Eze) kb7 €/fő,

Nizza Virágkarnevál:

- Fények Fesztiválja: Place Masséna 28 €/fő, Pedestrian zone A Place Masséna 14 €/fő,

B vagy C zóna 7 €/fő

- Flower Parade zone A 28 €/fő, Zone B vagy C 14 €/fő

- Parade in lights + 1 flower parade csomagár 45 €/fő

- Monte Carlos Casino kb 18 €/fő

Menton Citromfesztivál:

- Corso ülések a grand standnál 29 €/fő

- Corso állóhely 16 €/fő

Program:

1 nap: február 26 hétfő: Indulás Gyöngyösről a kora reggeli órákban, folyamatos utazás pihenőkkel Szlovénián át Olaszország felé, az esti órákban érkezés a szállás, szállás elfoglalása, igény szerinti vacsora elfogyasztása. (1 éj Celle Ligure környékén).

2. nap: február 27 kedd: Reggeli után Franciaország felé indulunk, első állomásunk a Cote d’Azur sziklacsúcsra épült csodás kis falvainak egyike, Eze. Hangulatos szűk utcáin, lépcsőin sétálva, helyi kézműves termékekkel, páratlan panorámával, botanikus kertjében a Jardin exotique d’Eze- ben egzotikus növényekkel találkozhatunk. A híres német filozófust Nietzchet is megihlette a környék, itt töltött idje alatt. Folytatva utunkat a parfüm fővárosába Grasse-ba érkezünk. A 16. szádtól kezdve készítenek itt parfümöt, a talaj és a klíma tökéletes a jázmin, tubarózsa és a jácintok számára. A hangulatos óvárosban a teraszos kávézók mellett a főtéren látható egy háromszintes szökőkút, a katedrálisban pedig Rubens festményei. A Fragonard Parfümgyárban és Múzeumban járva megismerkedünk a parfümkészítés művészetével. Innen Cannes felé vesszük az irányt, gyalogosan ismerkedünk a filmvilág nyüzsgő városával: Fesztiválpalota, Boulevard de la Croisette, óváros. Tovább utazva Nizzába érkezünk, a híres virágkarnevál helyszínére, részt veszünk a Fények Fesztiválján, láthatjuk, ahogy kivilágított, feldíszitett karneváli kocsik végig haladnak a belvároson, majd szállásunkra utazunk. (2 éj Cannes vagy környéke)

3. nap február 28 szerda: Reggelit követően Nizzába indulunk, és ott töltjük a napot, míg vissza nem térünk szállásunkra. Elhelyezkedéséből adódóan egyszerre mediterrán olaszos és francia hangulatot áraszt: Promenade des Anglais a 7 km hosszú sétány –Nizza jelképévé vált, a déli ágyúlövéssel, virágpiac, az óváros hangulatos szűk utcáival, Bellanda Torony, Place Massena főtér az ó és új város határán, sétálva ismerkedünk a várossal. Majd részvétel a Virágok Csatáján, láthatjuk ahogy a virágokkal díszített óriási kocsik felvonulnak, miközben a közönségre virágokat: mimózát, gerberát, liliomot szórnak. Napunk végén visszatérünk szállásunkra.

4. nap február 29 csütörtök: Megreggelizünk, majd Monacoba a világ második legkisebb, de legsűrűbben lakott államába utazunk. A gyönyörű környezet, a klíma sokakat vonz és minden évben egy hétvége a Formula 1-ről szól. Sétálva ismerkedünk a látnivalókkal: óváros, Hercegi Palota, Katedrális. Majd Monte Carlo következik, séta a Japán kertben, látogatás a kaszinóban. Tovább utazva Mentoba, a citrom fővárosába érkezünk. Megnézzük a Biovés Parkban a citrom és narancsszobrokat, majd belevetjük magunkat a fesztiváli forgatagba. Estére szállásunkra utazunk. (1 éj San Remo környékén)

5. nap március 1 péntek: Reggeli után városnézés Sanremoban, a Virágos Riviéra központjában, ezen a gyönyörű üdülőhelyen. Sétánk közben láthatjuk a színházat, az óvárost, a San Siro templomot, a virágpiacot és a méltán híres kaszinó épületét. Buszunkra szállva Verona felé utazunk tovább. Séta Rómeó és Júlia városában, legszebb terei: Piazza delle Erbe, Piazza Signoria, látnivalói: Scaglieri palota és kápolna, Júlia háza, Dóm, Aréna. Veronát elhagyva szállásunkra utazunk, Vicenza környékére.

6. nap márcus 2 szombat: Reggelit követően séta Vicenzában, amit Andrea Palladio városaként is emlegetnek, óvárosa Unesco Világörökség. A város egyedülálló megjelenését a híres olasz építésznek köszönheti, épületei, kastélyai hatással voltak az építészet fejlődésére. Buszunkra szállva már hazafelé indulunkérkezés a késő esti órákban.

A részvételi díj tartalmazza: az utazást az autóbusszal a program szerint, 5 éjszaka szállást (kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban 1 éj Celle Ligure vagy kérnyéke, 2 éj Cannes vagy környéke, 1 éj San Remo vagy környéke, 1 éj Vicenza vagy környéke) reggelis ellátással, csoportkísérő idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza, külön fizetendő: városbelépők, city tax, Vox készülék, BBP biztosítás, fakultatív vacsora és belépők költségei.

A részvételi díjat 400 Ft/ Eur és 750 Ft/L üzemanyagárig tudjuk tartani.

Jelentkezéskor és az utazást megelőzően kérjük, ellenőrizze az érintett, illetve célország beutazási szabályait, feltételeit a szükséges utazási okmányok és érvényességi idejük tekintetében a Konzuli

Szolgálat oldalán. https://konzinfo.mfa.gov.hu/.../utazasi-tanacsok...

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az egyes programpontok felcserélődhetnek a nyitva tartások függvényében!

vissza